Literaire proeverij op 'de goei wei'

Print
Literaire proeverij op 'de goei wei'

Literaire proeverij op 'de goei wei'

Houthalen-Helchteren -

Samen met de K.V.L.S. (koninklijke vereniging Limburgse schrijvers) had recent nog een openlucht tentoonstelling plaats met als thema ‘dichter bij het bos’. Deze natuurgedichten zijn nog te zien. Er komt eind mei (24 mei) prettig vervolg.

Onder leiding van Edith Oeyen, voorzitster, wordt een workshop ‘creatief schrijven’ georganiseerd.

De deelnemers kunnen nadien hun zelfgemaakte poëzie of proza in de gedichtenboom hangen. Meifeesten werden traditioneel, naar oud Keltisch gebruik, gevierd met versierde (berken)bomen. Vzw L.A.C.H. wil deze traditie in ere herstellen en er een hedendaagse invulling aan geven. Tijdens het aanstaande SENSATIO festival worden verschillende ‘zinspiratiemomenten’ aangeboden. Daarbij wordt uitgegaan van de inspirerende omgeving van de Brelaarheide en het aanwezige onroerend erfgoed zoals o.a. de 17de-eeuwse Schans, de Isgour woningen en het kapelleke van Lourdes. Jos Lievens zal zijn eigentijds schansverhaal vertellen en François Didden vertolkt ‘het groot verlangen’. Aanleiding tot deze aanpak is het feit dat vroeger de vrouwen van de buurt zich verzamelden voor de wekelijkse wasbeurt bij de waterput op ‘de goei wei’ en dan vertelden ze hun verhalen.
In die zin zal ook dokter H. Stuer een humorsessie doen ‘met dokter in de wachtkamer’. Doorlopend zijn er lachcirkels oa onder leiding van de ploeg die op de Gentse feesten de lachboot verzorgen. De kracht en pracht van kunsten in de vrije natuur zal getoond worden via fotobeelden gemaakt door leden van het cre@bosproject van de vzw L.A.C.H. Kunstzinnige vrijwilligers die interesse hebben om mee te doen met nog enkele voorbereidende creatieve workshops zoals bosklanken maken olv Mieke Didden, bamboekunstconstructie maken olv Noël Vos of danmala maken, boomversieringen improviseren olv Trudie Appermans kunnen contact opnemen met Gerard Aerts : tel 011/522563 of via
zininlieverleven@gmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio