Kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel op hun 'paasbest'

Print
Kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel op hun 'paasbest'

Kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel op hun 'paasbest'

Genk -

Naar aloude traditie verrasten de kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel rond de feestdag van Pasen hun brede aanhang met een spetterende 'kunsttentoonstelling'. En het moet gezegd: de tientallen aanwezigen van nieuwsgierige ouders en grootouders tot enthousiaste tantes en nonkels reageerden alweer dankbaar en spontaan op het prachtige vertoon van hun kleine jongens en meisjes.

Zelf hadden de kleutertjes de laatste dagen voor Pasen op een positieve wijze inzicht gekregen van de wensen van de 'paashaas'. "Dit brachten we teweeg door uit een groot 'paasvertelboek' enkele passages te doorlichten met de 'paashaas' in de hoofdrol", vertelt kleuterleidster Mieke Conings. "Die paashaas wilde dus geen eieren schilderen in dit boek, maar wel de eieren bewerken met simpele kunstjes. Prachtige exemplaren kon die haas alzo te voorschijn toveren", vertelt Mieke verder. "En ik moet zeggen: de kleutertjes hadden wel zin in het verhaal en gingen nadien zelf aan de slag met het maken en bewerken van hun eigen kunstwerkjes."
De talrijke opkomst van zowel familieleden als andere geïnteresseerden bewees achteraf dat zelfs kleutertjes voor fantasierijke ontwerpjes en dankbare projecten kunnen zorgen in en rond de sfeer van Pasen. "Alweer een succes voor onze kleutertjes en hun begeleiders", bevestigde ook voorzitter van het schoolcomité Josy Seré.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio