Rechtbank keurt reorganisatieplan Tecteo voor Electrawinds goed

Print
Rechtbank keurt reorganisatieplan Tecteo voor Electrawinds goed

Rechtbank keurt reorganisatieplan Tecteo voor Electrawinds goed

De reorganisatieplannen van intercommunale Tecteo in de zaak Electrawinds zijn gehomologeerd. Dat besliste de rechtbank van koophandel van Oostende. Een ruime meerderheid van de schuldeisers keurde de plannen goed, waardoor de homologatie kon volgen.

Concreet neemt het Luikse Tecteo een groot deel van de windactiviteiten en de activa van Electrawinds over, onder de nieuwe naam "Elitio".

Tecteo neemt ook de schulden van het energiebedrijf over. Electrawinds gaat in een afgeslankte vorm verder. De rechtbank van koophandel had wel vragen bij de bevoorrechte positie van coöperatieve Groenkracht, die 17 miljoen euro terugkrijgt, met interesten. Maar omdat dat geld vanuit Elitio komt, en niet vanuit Electrawinds, kon de homologatie bevestigd worden. Bovendien stemde een ruime meerderheid van de schuldeisers in met de plannen. De rechtbank oordeelde dat er geen procedurefouten zijn gemaakt, noch dat de openbare orde verstoord wordt. De rechtbank stemde er ook mee in dat de gerechtsmandatarissen nog een tijdje aanblijven om de overdracht te begeleiden. In principe kan er binnen de veertien dagen beroep worden aangetekend, maar gezien de weinige nee-stemmers, amper 2 op 103, lijkt die kans klein.