Lommel start De Week van de Amateurkunsten met een groote herdenking van WO I

Op zondag 27 april start het project ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ met een unieke startdag. Tegelijk is het een groote start van de Week van de Amateurkunsten. Jonge en grote kunstenaars brengen zondag een ingetogen spektakel op en rond de Duitse Militaire Begraafplaats.

Stad Lommel

Op deze begraafplaats rusten bijna 40.000 soldaten. Dat zijn meer mensen dan er in Lommel wonen. Bij het grote publiek is het zeker niet bekend dat er daar ook gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog bij zijn. Op die plek, achteraan op het kerkhof, vindt een gedeelte van het evenement plaats.

Woordkunstenaar JeeKast, bekend van Belgium's Got Talent, stelde zelfs een bijzonder programma samen. Anja Van Engeland, begeleid door het harmonieorkest van het NIKO, brengt muziek op een beklijvende plek. Kinderen en jongeren van het NIKO en Pantarei nemen ons mee in het grote oorlogsverhaal, met woordkunst, muziek en dans.

Jonge kunstenaars van het NIKO uit heel Noord-Limburg werkten samen aan een heel bijzonder kunstwerk. Zondag krijgt het er zijn plek. Om alle onfortuinlijke mensen, jong en oud, oorlogsslachtoffers uit Lommel en ver daarbuiten, een permanente vredesgroet te brengen.

Vanaf 13.30 uur verwelkomt de Lommelse band Sustain de bezoekers, waarna om 14 uur de boodschap van hoop en vrede van start gaat. Een verrassende rode draad zorgt er bovendien voor dat niemand onbewogen zal blijven bij deze herdenking.

Nog tot 9 juni zijn er tal van activiteiten met kleine en grote verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. Zo treden er op zondag 4 mei twee internationale koren op aan het oorlogsmonument voor de Lommelse oudstrijders.

Alle info op www.lommel.be/kleineverhalen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio