Oekraïense Ambassadeur bezoekt Genk

Print
Oekraïense Ambassadeur bezoekt Genk

Oekraïense Ambassadeur bezoekt Genk

Genk -

Vorige week verwelkomde Philip Roex, voorzitter van Rotary Club Genk Staelen een erg bijzondere gast met name Dhr. Ihor Dolhov, Ambassadeur van Oekraïne in België, Luxemburg en bij de NATO. De contacten met de Ambassade werden gelegd naar aanleiding van de Europa League-wedstrijden van KRC Genk tegen Dynamo Kiev.

Dhr. Dolhov sprak op indringende en uiterst deskundige wijze over de ernstige politieke en economische crisis waarin zijn land momenteel verkeert. Hij beklemtoonde dat het in feite over een wereldcrisis gaat nu een lid van de UNO er blijkbaar geen probleem mee heeft de territoriale integriteit van een ander land aan te tasten. Dolhov sprak van een gevaarlijke evolutie. Maar anderzijds beklemtoonde Dhr. Dolhov ook het internationale isolement waarin Rusland terecht is gekomen. Ook wees Dhr. Dolhov op de verregaande samenwerking tussen Oekraïne en de NAVO, waar hij zelf als ambassadeur mee aan tafel zit met wereldleiders als Obama en Merkel.

De ambassadeur was vergezeld van Olga Bukavyn, voorzitster van de Belgisch Oekraïense handelskamer. Net zoals Dhr. Dolhov beklemtoonde zij dat er in West-Oekraïne nog steeds goede mogelijkheden zijn op zakelijk vlak, zeker voor Belgische ondernemingen. Zij verwees hiervoor onder andere naar de recente maatregelen van de EU waarbij import van goederen die in Oekraïne geproduceerd worden taksvrij kan gebeuren (onder andere de textielsector maakt hier gebruik van).
Tot besluit droeg Mevrouw Bukavyn (een voortreffelijke pianiste) enkele passende muziekstukken op aan Oekraïne en hief de Ambassadeur samen met Burgemeester Wim Dries en de aanwezigen een glas Horilka (de Oekraïense variant van Vodka) met een wens naar vrede en stabiliteit in het mooie land dat Oekraïne is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio