Basisschool De Puzzel Kleine-Brogel loopt voor Kenia

Print
Basisschool De Puzzel Kleine-Brogel loopt voor Kenia

Basisschool De Puzzel Kleine-Brogel loopt voor Kenia

Peer -

Basisschool De Puzzel uit Kleine-Brogel werkte mee aan Broederlijk Delen.
Dit schooljaar koos de school voor “Rainbow4kids” in Kenia. Dit project wordt gesteund door juf Ghilaine van Plons en haar man.

Ze zijn er reeds driemaal op bezoek geweest.

Dankzij dit project krijgen ongeveer 350 kinderen degelijk onderwijs en tweemaal daags te eten.

Zij kwamen de kinderen op donderdag 13 maart vertellen hoe de mensen in Kenia leven, eten, slapen, huizen of hutten bouwen en hoe de kinderen naar school gaan, als er een school is. En of het boeiend was.

Op maandagnamiddag 31 maart, onder een stralende zon en met Afrikaanse muziek, hebben de leerlingen een sponsorloop gehouden om de kinderen in Kenia te helpen! Zowel de kleuters als de leerlingen van de lagere school hebben allen hun beste beentje voorgezet.

Ze liepen heel wat rondes onder luide aanmoediging van de toeschouwers.
Het ingezamelde geld, liefst 2.900 euro, gaat dus integraal naar het scholenproject “Rainbow4kids” in Maweni, Kenia. Proficiat aan al de kinderen en een dikke merci aan al de sponsors!

Dinsdag 29 april om 20 uur geven Ghilaine Luys en Johan Loos een presentatie van hun laatste reis naar Kenia. Je krijgt een impressie van het echte leven in dit Afrikaans land. Bezoeken aan diverse dorpjes en de school, met de families naar de mis en nog veel meer.

Plaats van afspraak: Parochiezaal Linde- Peer, Lindedorp(naast de Kerk). Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Inlichtingen 011 793360


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio