Amerikaanse ex-ambassadeur bij Rotary Lanaken-Maasland

Print
Amerikaanse ex-ambassadeur bij Rotary Lanaken-Maasland

Amerikaanse ex-ambassadeur bij Rotary Lanaken-Maasland

Lanaken -

Samen met enkele Genkse zusterclubs nodigde Rotaryclub Lanaken Howard Gutman en zijn echtgenote uit voor een lezing. Gutman, zelf zoon van een Poolse immigrant, advocaat in Washington en vertrouwensman van president Obama was Amerikaans ambassadeur in België van 2009 tot 2013.

In die periode bezocht hij alle 589 Belgische gemeenten, vaak officieel, maar soms ook informeel. Gutman is de eerste Amerikaanse ambassadeur met naamsbekendheid ook bij brede lagen van de bevolking.

Precies op de dag dat president Obama België bezocht onderhield hij op boeiende wijze meer dan honderd twintig belangstellende toehoorders, waaronder minister Jo Vandeurzen en directeur Rudi Weekers van “Locate in Limburg”, over de rol van de Verenigde Staten in de wereld. Voor Inge Lambrechts, voorzitter van de organiserende club was het een geweldige avond. Zo’n avond verruimt je blik en je merkt dat je van de Amerikanen nog wel wat kan leren.
Anderzijds is Howard Gutman ook enthousiast over België waar hij trouwens vrij vaak terugkeert en hij is op die manier ook een stukje ambassadeur van België in de Verenigde staten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio