Op bezoek in Peer café in Ethiopië

Print

Op bezoek in Peer café in Ethiopië

Peer -

Een groep Limburgers op rondreis in Ethiopië bracht een bezoek aan het 'Peer café' in Lalibela, één van de projecten die door vzw Hefboom voor Lalibela worden uitgebouwd in dit kleine historische stadje in het noorden van het land.

Samen met de stad Peer wordt er gewerkt aan gezondheidszorg, landbouw, jeugd, onderwijs en vorming.

Er zijn bij deze projecten zo’n driehonderd plaatselijke mensen betrokken.

In 'Peer café', een reeks gebouwtjes opgetrokken met de steun van de provincie, wordt met hulp van de VDAB opleiding gegeven aan jongeren . Ook e-learning is er aan de orde.

De gebouwen liggen op een heuveltop met prachtig uitzicht over de stad. Dat is de reden waarom enkele van de opgeleide jongeren er een zaak opstartten waar backpackers iets kunnen eten, drinken en desgewenst zelfs overnachten. Lalibela is immers bekend om zijn eeuwenoude in de granietrotsen uitgehouwen kerken dus toeristisch bijzonder interessant.

De plaatselijke verantwoordelijken zijn enthousiast bezig en het geheel heeft een erg Limburgse outfit: T-shirts van Het Belang van Limburg en van de KHLim, placemats van Cristal en natuurlijk posters van Peer. De groep bracht later ook een bezoek aan de Belgische ambassade in Addis Ababa, waar Limburger Tom Neijens eerste secretaris is.

Eveneens in Addis smulden de deelnemers van de producten van Vlaamse Chef Ken Willockx en zijn “Grand Rêve Belgian Restaurant”, een must voor elke Belg op bezoek in Ethiopië. (k.willockx@hotmail.com)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio