Museum De Kolonie heropent zijn deuren

Print

Museum De Kolonie heropent zijn deuren

Lommel -

Maandag heropende het museum 'De Kolonie' zijn deuren. Er waren veel belangstellenden naar het museum afgezakt.

Eerst waren er een aantal toespraken van de voorzitter van Erfgoed Lommel vzw, schepen van cultuur Rita Phlippo, een archeoloog van het Agentschap Onroerend Erfgoed en de burgemeester.

Daarna werd het lint officieel doorgeknipt door de schepen van cultur en de burgemeester. Museum De Kolonie vertelt het vertelt een spannend verhaal over overleven in de natuur, de ontdekking van nieuwe technologieën, het scheppen van een landschap … tijdens de prehistorie in de Kempen.

Museum De Kolonie vertelt dit verhaal a.d.h.v. authentieke Lommelse prehistorische vondsten, zoals de raadselachtige gegraveerde steen, vuurstenen pijlpunten, bronzen bijlen, grafurnen met crematieresten… Levensechte figuren van jagers-verzamelaars en filmpjes die prehistorische technieken tonen, voeren je duizenden jaren terug in de tijd. Maquettes en touchscreens met boeiende afbeeldingen verduidelijken het verhaal.
Je kan het museum nog volledig gratis bezoeken van dinsdag 22 april tot en met vrijdag 25 april van 13.30u tot 17u. Op zondag 27 april is het Erfgoeddag. Ook dan kan je het museum gratis bezoeken van 10u tot 18u.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio