Avond 1m²-bak-tuinieren succes over de hele lijn

Print
Avond 1m²-bak-tuinieren succes over de hele lijn

Avond 1m²-bak-tuinieren succes over de hele lijn

Ham -

Een meer dan geslaagde avond over 1m² bak tuinieren op vrijdagavond, was het resultaat van de samenwerking tussen de gemeentelijke cultuurdienst en Tuinhier Ham.
Niet alleen de trouwe leden van Tuinhier, maar ook een 30- tal geïnteresseerden van zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen, kwamen hun kennis van tuinieren op deze manier bijschaven.

Er waren ook opvallend veel jonge mensen van de partij. Iedereen kreeg bij het binnenkomen een uitgebreid naslagwerk. Hierin vond men een kort overzicht en tips over het 1m² tuinieren, tabellen over kiemtemperaturen, compostgebruik, goede en slechte geburen en nog heel wat meer groentetuin -informatie. Wanneer iedereen goed en wel was gearriveerd en een plaatsje had gevonden, kon de voordrachtgever van start gaan.
Met Powerpointbeelden, begeleid van de nodige commentaar en gebaren, werd stap voor stap de wereld van het 1m²-bak-tuinieren uit de doeken gedaan. Alle vragen werden zo goed mogelijk beantwoord en een vleugje humor tussendoor ontbrak ook niet. Tijdens de pauze werden de aanwezigen getrakteerd op een drankje en een gratis tombola. Een heel assortiment groentezaden vond dan ook een gelukkige eigenaar. Dan was het tijd om uitgebreid wat groenten onder de loep te nemen. Hoe en wanneer zaaien, welke soorten vinden we allemaal, waar moeten we op letten,’ t zijn nog maar enkele van de onderwerpen die ter sprake kwamen. En om de avond goed af te sluiten mocht iedereen aanschuiven aan een buffet van jonge plantjes. Enkele slasoorten, groene en paarse basilicum, bladmosterd enz. staan nu wellicht al in vele tuinen te groeien.
En op speciale aanvraag doet Tuinhier Ham op woensdagnamiddag 23/04 om 14 uur er nog een praktische namiddag bovenop . In de tuin van basisschool de 7-sprong worden dan de 1m²-bakken ingezaaid en aangeplant!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio