Studenten vijf dagen in Rome

Print
Studenten vijf dagen in Rome

Studenten vijf dagen in Rome

Diepenbeek -

"Gegroet Italië, men zegt dat uw hoofdstad niet in één dag gebouwd is en alle wegen ernaar toe leiden... Wat een uitzonderlijk gevoel moet dat wel niet geven."

De laatstejaarsstudenten (Latijn en geschiedenis) van de lerarenopleiding aan de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) hebben gedurende vijf dagen mogen proeven van de stad der Romeinen.

Na een voorbereiding van vijf weken wezen de studenten elkaar de weg langs de mooiste bezienswaardigheden van Rome.

De voorbereidingen en het bezoek aan de Italiaanse hoofdstad stonden in het teken van de cultuurdagen in de Provinciale Secundaire School in Diepenbeek en de Middenschool Kindsheid Jesu in Hasselt.

Via filmmateriaal, opvoeringen, quizzen, zelfgemaakte bordspelen en de didactische koffer met replica’s die we verkregen van het Gallo-Romeins Museum te Tongeren, werden de kleine Latinisten gedurende een halve dag meegezogen in de Romeinse cultuur ten tijde van de oudheid. Een Romeinse maaltijd als afsluiter maakte het plaatje compleet.

"Bedankt Italië, omdat wij uw hoofdstad mochten bezoeken. Bedankt Rome, omdat wij uw historische schatten mochten ontdekken om die vervolgens te delen met de Vlaamse leerlingen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio