KSJ Bocholt bouwt een dierentuin

Print

KSJ Bocholt bouwt een dierentuin

Bocholt -

Zondag 13 april werd omgedoopt tot D-day voor KSJ Bocholt. Dan was het de zogenaamde ‘grote activiteit’. Een jaarlijkse bonus, want dan begint het plezier extra vroeg! Al in de voormiddag komt KSJ Bocholt samen, om tijdens de middagpauze te smullen van een lekkere hotdog.

Ieder jaar krijgt de grote activiteit een thema. De leiding komt steeds verkleed en legt het spel uit aan de hand van een toneel. Alle leeftijdsgroepen worden gemengd. Dit jaar kregen de leden de kans om een dierentuin te bouwen. Met vier groepen streden ze tegen elkaar.

Het spel vond plaats in het centrum van Bocholt, namelijk aan het bibliotheekplein, bij De Steen en bij het Beukenhof. De groepen moesten spelletjes doen tegen elkaar om zo geld te verdienen. Met dat geld konden ze hekjes en dieren kopen. Vanaf het moment dat je een dier had, hield een zelfgemaakt programma het aantal zoobezoekers bij. De groep met de meeste gasten won.

Op geen enkel moment was de stand zeker, want die kon na één opdracht weer volledig omslaan. Om ter eerst een spiegelei meebrengen, sponsjes gooien, ballonnen stuktrappen, … Het was een erg actieve en spannende namiddag!

Om de ervaring voor de leden nog groter te maken, liet de leiding echte attributen maken uit hout. Via een lasermachine werden apen, zebra’s, olifanten, giraffen en leeuwen gemaakt. Ook aan hekjes en tussenstukjes werd gedacht. Iedere dierentuin kreeg zelfs een eigen toegangspoort voor de bezoekers. Na afloop kregen de leden elk een diertje mee naar huis. Resultaat: een superleuke dag, leden content, en ouders en leiding dus ook!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio