Geen Limburgse beker voor Lovoc-dames

Print

Geen Limburgse beker voor Lovoc-dames

Lommel -

Zaterdag vonden in de Lotto Dôme in Maaseik de Limburgse bekerfinales damesvolley plaats. Van preminiem tot en met nationale reeksen werd gestreden om de Limburgse beker.

In de provinciale reeks traden de dames A van volleyclub Lovoc (2de provinciale), voor het eerst in de geschiedenis van de club, aan in deze bekerfinale.

Daar wachtte 1ste provincialer Sparvoc Lanaken A de Lovoc-dames op. Op center court van de Limburgse volleybaltempel, met ballenjongens en -meisjes en baanvegers, namen van de speelsters op de LED-boarding, samen het Limburgs volkslied zingen, het was allemaal behoorlijk indrukwekkend voor de dames. En de zeer talrijk opgekomen Lommelse supporters, met een 250-tal veel meer gewoonlijk (en ook heel wat meer dan de geel-groene supportersschare aan de overkant), lieten met luid gejoel, getoeter en getrommel bijzonder goed van zich horen! Sfeer was er genoeg in de immense Lotto Dôme!

Set 1 begon goed voor Lovoc, dat als 'thuisploeg' aantrad. Karen Hollanders en Lotte Vandenberk openden 5-2. Charlotte en Emily Palmaers brachten Sparvoc voor: 6-10. Sparvoc bleef op voorsprong, tot Karen Hollanders bij 12-16 aan serve kwam. Zij kletste de dames van Sparvoc enkele aces om de oren: 17-16. De stand ging verder gelijk op, een aanval out van Charlotte Palmaers besloot set 1: 25-23 voor Lovoc.

In set 2 speelde Lovoc constanter. Goeie serves van Leen Creemers en Frauke Delchambre, prima aanvallen van Julie Nijs en Karen Hollanders brachten Lovoc op 13-8 en 15-10. Een Lommels misverstandje bij opslag Charlotte Palmaers bracht Sparvoc op 16-14, tijd voor coach Tom Verbruggen om de Lommelse neuzen terug in dezelfde richting te zetten. Met succes, want Karen Hollanders, Julie Nijs en vooral Frauke Delchambre scoorden naar believen. Frauke zetten het eerste setpunt om: 25-17.

Sparvoc gaf zich echter bij de 2-0 achterstand niet gewonnen. In set 3 grepen de Lanakense girls Lovoc direct bij de keel. Sofie Nelissen, Laura Lemmens en Charlotte Palmaers zetten 3-7 op het bord. Maar Lommel kwam, via goed opslagwerk van Lotte Vandenberk, terug tot 7-8 (ace Lotte). Emily Palmaers forceerde vanaf de opslaglijn 10-14, maar serves van Mieke Janssens en killblock van Julie Nijs op Charlotte Palmaers zette Lommel weer op het spoor: 15-15. Sparvoc liep opnieuw uit, via Wendy Vandebosch en Emily Palmaers: 20-23. Foutjes deden Lovoc de das om, set 3 ging verloren met 20-25.
In set 4 startte Lovoc opnieuw goed. Alix Geenen en slimme plaatsbal van Lotte Vandenberk zetten Lovoc op 6-2. Ace van Frauke Delchambre zette 10-5 op het bord, maar een opslagreeks van Sarah Willems en Lommels concentratieverlies toverden opeens 11-12. Sofie Nelissen maakte 13-16, Lotte Vandenberk en een outbal van Emily Palmaers 16-16. Sparvoc drukte door, en de Lommelse machine stokte. De foutjes stapelden zich op. Een slechte receptie op opslag van spelverdeelster Lina Mingels maakte 17-21. Een Lommelse outbal besloot set 4 met 20-25.

In de 5de set was alle vuur uit het Lommelse team verdwenen. Sparvoc daarentegen was helemaal op dreef, zij roken de Limburgse beker en Lovoc reeg de fouten aan elkaar. In een mum van tijd stond er 3-12 op het bord. Lovoc kwam er helemaal niet meer aan te pas en verloor set 5 zwaar met 5-15, en de match dus met 2-3. Sparvoc kroonde zich tot winnaar van de Beker van Limburg.
Lovoc stond zo dicht bij eerste bekerwinst, uiteraard werd dus menig Lommels traantje weggepinkt, maar al bij al mogen de Lovoc-dames behoorlijk trots zijn op het afgelegde parcours en hun plaats in deze bekerfinale. In de voorgaande rondes wist de vice-kampioen van de 2de provinciale dames A 3 stabiele 1ste provincialers én de kampioen uit 2de provinciale B uit te schakelen. Eén van die 1ste provincialers was zelfs vicekampioen HVC Helchteren, die in eigen huis in de golden set verslagen werd. Ietwat verdrietig, maar met opgeheven hoofd mochten de Lovoc-dames dus de Lotto Dôme verlaten.

Het bekeravontuur zit er dus op, maar in de competitie is Lovoc nog niet uitgespeeld. Volgende zaterdag strijden de dames, in een barragewedstrijd tegen Datovoc Tongeren B, om een promotieticket naar 1ste provinciale. En ze hebben wel degelijk bewezen dat ze zich in die reeks kunnen handhaven!!!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio