Basisschool Windekind op plattelandsklassen

Print

Basisschool Windekind op plattelandsklassen

Zonhoven -

Eindelijk was het zover! De leerlingen van het 3de en het 4de leerjaar vertrokken op de langverwachte plattelandsklassen!

Omstreeks 9 uur vertrokken we naar de Breugelhoeve in Peer. Eens aangekomen konden de kinderen zich installeren op hun kamer en volgde er een rondleiding op het domein.

Elke dag konden we om 12 uur smullen van het middagmaal. Op de eerste en de derde dag stond er een initiatie ruitersport gepland. Hier leerden de kinderen hoe ze de hoeven van een paard moesten verzorgen, hoe een paard kammen, zadelen en, ja hoor, berijden! De kinderen hebben echt hun grenzen verlegd! Na de activiteit stond het avondmaal gepland. Elke avond stonden er na het avondmaal nog een paar activiteiten op het programma. Zo hebben de kinderen de eerste dag Het Boerenpad bewandeld met enkele opdrachten en een knutselactiviteit gedaan. Toen was het ‘slaap’tijd!

Op de tweede dag stond het bezoek aan het melkveebedrijf op het programma. Boer Dominique had ons enorm goed ontvangen. Hij vertelde trots over zijn koeien, kalveren, varkens en biggetjes, geiten, tractors en natuurlijk over zijn heerlijke melk die we ook zelf hebben mogen proeven. Niets beter dan een glas verse melk! Na het middagmaal zijn we dan naar Bazaar Kastaar gegaan, een leerrijke activiteit om te leren over de landbouw en het voedsel dat het ons geeft. Deze activiteit werd afgesloten met een kookactiviteit. De kinderen hebben superlekkere milkshakes, poffertjes en toastjes gemaakt. De dag werd afgesloten met een bonte avond waar de kinderen nog eens extra verwend werden.

Op onze laatste dag in Peer hebben we nog eens mogen paardrijden en hebben de kinderen een echt diploma verkregen. De kinderen van de 2de graad van basisschool Windekind Zonhoven hebben alle activiteiten met veel inzet uitgevoerd.
Donderdag en vrijdag hebben we onze projectweek voortgezet op school. Op deze dagen zijn we de zuivelfabriek gaan bezoeken waar we heel wat lekkers hebben gekregen. In de klas volgde nog een verwerking van wat we allemaal hebben bijgeleerd. De week werd afgesloten met een leuke film over de boerderij.
Het was een plattelandsklassen die wij als leerkrachten en leerlingen niet vlug zullen vergeten. Het was een aangename en leerrijke tijd!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio