Burgemeester Debroux koopt eerste sticker van Rode Kruis

Print

Burgemeester Debroux koopt eerste sticker van Rode Kruis

De Landense burgervader Gino Debroux heeft de aftrap gegeven voor de veertiendaagse van het Rode Kruis. Hij kocht de eerste sticker van Jos Mélotte, voorzitter van de Landense afdeling.

De stickeractie loopt van 24 april tot en met 8 mei en is dit jaar geïnspireerd op de stripheld Jommeke.

Jommeke en zijn vrienden vieren 150 jaar Rode Kruis met een benefietmatch. Het hele verhaal kan je vinden op de sticker die u voor 5 Euro aangeboden wordt.

Tijdens de 14-daagse willen de Rode Kruis-vrijwilligers zo veel mogelijk stickers verkopen in de ganse gemeente. Jos Mélotte licht toe: “Het Rode Kruis is een onafhankelijke hulpdienst die zich belangeloos inzet voor de medemens. De vrijwilligers zijn onbezoldigd en we laten hen liefst werken met het beste medische materiaal, en dat kost natuurlijk handen vol geld. Denk maar aan de brancards en de ziekenwagen. Het Rode Kruis ontvangt geen enkele subsidie en de financiën komen dus integraal van de stickerverkoop en de jaarlijkse lidkaarten. De fondsen worden voor het grootste deel terug gegeven aan de gemeenschap in de vorm van EHBO-cursussen, medisch materiaal via de uitleendienst en hulpposten op evenementen.”

Burgemeester Debroux steunt het initiatief en gaf met veel plezier 5 euro voor de eerste sticker. Gezien het belang van de stickerverkoop vraagt hij zijn inwoners dan ook de lokale afdeling van het Rode Kruis te helpen en de sticker op grondgebied Landen aan te schaffen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio