thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Red een Paaskip van de slacht

De dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad organiseerde zaterdag 19 april een heuse reddingsactie. Red een Paaskip van de slacht heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen door middel van adoptie te redden van de slacht.In totaal werden er op deze actie een 100 tal biologische kippen gered van de slacht door mensen die hen een goed leven willen bezorgen.

Johan Arts

Natuurlijk zijn dit druppels op een gloeiende plaat maar de mensen die voor deze kipjes willen zorgen zullen ervaren dat bij een goede verzorging deze kippen, tamme, gezellige, ondeugende, kwebbelende en karaktervolle huisdieren zijn. De kippen die Red een Paaskip van de slacht redt zijn rond de 17 maanden oud wanneer ze door de huidige industrie economisch zijn afgeschreven en als bijna waardeloos afval richting slachthuis getransporteerd worden.

De kippen werden op een biologische manier gehouden en hadden daarom een diervriendelijker leven. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer zonder hormonen, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Een opvanggezin vertelde dat het prachtig is om mee te maken hoe deze kippen zich ontwikkelen als ondernemende spontane kippen.

Dat het leuk is om te zien hoe deze kippen gaan zonnebaden, dat ze tijdens het zonnebaden met uitgespreide vleugels op de de grond liggen. Het UV dat op die manier wordt opgevangen wordt door de kip gebruikt voor de aanmaak van vitamine D.

De combinatie van het met de bek glad strijken van de veren en een stofbad zorgen ervoor dat verenkleed prachtig en waterafstotend wordt,dat is geen overbodige luxe voor de kip maar een absolute must.Wist je dat kippen zo'n 50 kg keukenafval per jaar verorberen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer