thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dringende zorgvraag gehandicapten

De zoveelste analyse, nu op verzoek van bestendig afgevaardigde Claes, bevestigt nogmaals wat we als ouders van mentaal gehandicapten al ruim 5 jaar proberen duidelijk te maken, nl. dat er te weinig opvangmogelijkheden zijn. Politiek gezien is het blijkbaar veel gemakkelijker om problemen te verdrinken in werkgroepen of onderzoeken in plaats van ze op te lossen.

M. Luys

Weet mevr. Claes hoeveel niet-Limburgse gehandicapten in Limburg verzorgd worden ? Misschien moet ook eens vermeld worden dat dankzij privé initiatieven uit Limburg , in andere provincies mentaal gehandicapten zorg ontvangen die ze terecht verdienen ?

Mevrouw Claes bevestigt daarenboven een cliché waar men ons als ouders in Brussel mee om de oren slaat: "Limburg moet niet klagen, want er zijn meer voorzieningen dan elders"...

Als er dan toch met cijfers moet gegoocheld worden: laat ons dan eens propere rekeningen maken en limburgs zorgaanbod en zorginitiatief in andere provincies vergelijken met de limburgse behoeften.

En nog een slotvraagje: wat heeft de provincie al gedaan en wat gaat ze doen om, al is het maar één, dringende zorgvraag op te lossen ?