Internationaal gelauwerd koperensemble treedt op in Herk-de-Stad

Print
Herk-de-Stad -

Na talrijke concerten in gans Europa heeft u een unieke kans de vijf virtuozen van het Eburon Quintet aan het werk te horen in eigen land.

Het Belgische Eburon Quintet bestaat uit 5 jonge en dynamische musici die elk hun eigen visie en persoonlijkheid herenigen tot een zeer krachtig kamermuziekensemble.

In april 2012 werd het Eburon Quintet opgemerkt tijdens het 8éme Concours International de Musique de Chambre de Lyon waar ze zowel de jury als het publiek wisten te charmeren. Het ensemble werd dan ook beloond met de 1ste Prix Ville de Lyon en de extra prijs Coup de Coeur BAYER. Sindsdien werden ze gevraagd om deel te nemen aan diverse internationaal befaamde festivals waaronder Eurocuivres, festival de La Chaise-Dieu.

Met voornamelijk Limburgs roots heeft het ensemble een historische band met Eburoni, een Keltische stem uit het noordoostelijke deel van Gallië aan het begin van onze tijdrekening. Deze laatsten stonden bekend om hun vechtlust en enorme moed tegenover hun tegenstanders.

Simon Van Hoecke, één van deze Limburgse kopstukken is geboren en getogen in Herk-de-Stad.

Iedereen van harte welkom in gemeenschapscentrum de Markthallen op 4 mei om 19u00 in Herk-de-Stad. Tickets en info op www.demarkthallen.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio