Genk Zuid

Naar aanleiding van het artikel verschenen in jullie krant omtrent de luchtkwaliteit in Genk, maak ik mij toch grote zorgen.

Natalie Veekmans - Genk

Wij wonen op +/- 1 km afstand van Ugine ALZ en ik begrijp niet dat men de buurtbewoners zo in het ongewisse laat. Als moeder van twee kinderen (3 en 1 jaar) is mijn bezorgdheid groot, des te meer daar er bij verschillende buurtkinderen in het verleden reeds kanker is vastgesteld.

De uitleg van de krant om enkel maar te dweilen en niet meer te stofzuigen als oplossing vind ik allesbehalve. Dat is typisch, mensen ongerust maken maar geen concrete uitleg of oplossingen aanbieden.

Waarom kan men ons niet eens terdege inlichten.

Mijn vertrouwen in de overheid en ook in de VMM is volledig zoek. Als er problemen waren (blijkbaar zelfs al in 2001) waarom word er dan niet eerder ingegrepen?

Gaat de industrie boven mensenlevens? Is geld weeral belangrijker? En dan probeert de burgemeester ons nog te sussen. Denkt hij echt dat wij zo dom zijn!

Ik ben geboren en getogen in Genk en daar was ik fier op maar dat gevoel is volledig verdwenen en nu heb ik spijt dat ik er woon.