500 Hasselaren wandelen door de Mombeekvallei in Sint-Lambrechts-Herk

Print

500 Hasselaren wandelen door de Mombeekvallei in Sint-Lambrechts-Herk

Hasselt -

Vijf weken na elkaar richtten de stad Hasselt, samen met Natuurpunt HERK EN MOMBEEK en Erfgoed Sint-Lambrechts-Herk wandelingen in door de Mombeekvallei in Sint-Lambrechts-Herk.
Voor de laatste wandeling kwamen zo maar eventjes 121 personen opdagen.

Tijdens die wandelingen las dichteres Leen Raats hier en daar korte, mooie gedichten voor, geschreven vanuit de inspiratie die ze opdeed in het landschap van de Mombeekvallei én door aandachtig naar de gidsen te luisteren. Haar vriend Jo Cuenen was telkens fotograaf van dienst die het hele gebeuren treffend vastlegde voor het nageslacht.

De gidsen vertelden beeldrijk over het heden en verleden van de Herkse beemd, wel stevig gekruid met sappige anekdotes. Gedurende de 5 opeenvolgende zondagen was het weer een uitzonderlijke meevaller. Zou de Herkse devotie de weerheiligen gunstig gestemd hebben! Allicht wel, want aan het kapelletje van de Sasput-Voogdij werd een noveenkaars aangestoken. Deze kapel is dan ook een “een speciale”: een verzamelplaats van een hele reeks heiligen. Hier werden wijn, appelsap en wafels aangeboden. Menige Hasselaar maakte voor het eerst kennis met de Herkse Mombeekvallei , haar fris lentegroen én de kapel nabij Hasselts hoogste punt (Nok van Hasselt). De waardering van de wandelaars was niet gering.

Bedankt aan alle enthousiaste medewerkers die deze wandelingen tot fijne bijeenkomsten maakten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio