Tafeltennis: promotie voor D-ploeg, positieve eindbalans voor de club

Print
Tafeltennis: promotie voor D-ploeg, positieve eindbalans voor de club

Tafeltennis: promotie voor D-ploeg, positieve eindbalans voor de club

Hechtel-Eksel -

Seizoen 2013-2014 zit er weer op en tafeltennisclub Hechtel-Eksel heeft er een goede competitie opzitten. Bij start van het seizoen werden er geen specifieke doelen gesteld buiten dat er geen ploeg mocht degraderen. Voor twee ploegen werd het aanvankelijk een strijd tegen de degradatie.

Zowel de A- als de C-ploeg begon nogal slecht aan de competitie. De vele verschuivingen in de ploegen zorgde voor enige stress en nipte verliezen. De A-ploeg kon zich echter in de terugronde terugvechten naar een verdienstelijke vijfde plaats. Voor de C-ploeg werd het vechten tot op het laatste. Zij eindigden toch nog op de negende plaats van de twaalf deelnemende ploegen. Zoals eerder al vermeld werd er met de B-ploeg terug een titel behaald.

De ontknopingswedstrijd werd die op verplaatsing naar Leopoldsburg B. Zo kan de B ploeg terug in tweede provinciale spelen. De D ploeg (zie foto) begon heel sterk aan de competitie. Al vlug bleek dat ze een grote titelkandidaat ging worden in vierde provinciale. Wat hun vooral sierde was dat ze het allemaal met hun vaste kernspelers wilden waarmaken en geen versterking wilden van hoger geklasseerde spelers van de club. Dit heeft hen dan ook jammer genoeg de titel gekost. Twee keer werden ze geconfronteerd met een tegenstander die wel versterkingen lieten opdraven. Toch konden ze tegen de kampioen Molenbeersel nog een gelijkspel uit de brand slepen in de laatste ontmoeting en toonden zo dat zij toch ook evenveel aanspraak konden maken om kampioen te worden. Toch promoveren ze naar derde provinciale. Een dikke proficiat aan de erevoorzitter Fiel Klingeleers, Jos Bollen, Ruddi Poelmans, Yvo Davids en Jens Carna. De E ploeg, de eerste jeugdploeg, eindigde ook op een knappe vijfde plaats met afwisselend mooie overwinningen en zware nederlagen. Die ploeg naar vierde provinciale brengen volgend seizoen wordt één van de objectieven voor 2014-2015. De F ploeg, waar vooral eerstejaarsspelers deelnamen, eindigden derde laatste. Toch hebben de youngsters heel wat bijgeleerd tijdens deze competitie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio