Houtsculpturen in Gerhagen

Print
Houtsculpturen in Gerhagen

Houtsculpturen in Gerhagen

Tessenderlo -

De oplettende wandelaar zal beslist de, uit een boomstam gezaagde, krokodil opgemerkt hebben in het bos van Gerhagen.
Wie is de maker van dit dier en op welke manier kwam het tot stand.
De maker van dit knap stukje houtbewerking is Looienaar Karel Oeyen.


Wij lieten de man aan het woord:
"Ik ben afkomstig uit Meerhout. In onze tuin stonden een groot aantal beeldjes die mijn vader gemaakt had uit beton. Hij deed dit zonder daarvoor een opleiding of “workshop”, zoals dat nu heet, gevolgd te hebben.
Tijdens mijn jeugdjaren was crossen met oude Harley ‘s voor mij veel leuker dan beeldhouwen. Op mijn dertigste ben ik dan toch begonnen om ook eens een beeld te maken. Als materiaal gebruikte ik toen ook beton zoals mijn vader. Ook uit hout maakte ik af en toe ook wel iets. Ik herinner me nog de totempaal die ik maakte voor de scouts, waarbij mijn dochter toen was. Hun kampitem was de indianen. Ik heb blijkbaar de gave van mijn vader geërfd.
Ik werk niet op bestelling. In het geval van die krokodil zag ik tijdens het joggen een omgevallen boom liggen en meteen zie ik wat er van dit stuk hout kan gemaakt worden. Dat gevoel heb ik niet wanneer ik iets “moet” maken en dan werkt dat bij mij niet. Nieuw voor mij was de werkwijze. Hierbij gebruikte ik mijn kettingzaag. Ik ben niet de enige die op die manier te werk gaat maar het was wel een uitdaging. Het eerste beeld dat ik maakte was een arend. Spijtig genoeg is die gaan vliegen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio