Erfgoed met kinderen

Print
Bocholt -

De kinderen van de twee klassen het derde leerjaar van de GVL school bezochten de molensite van Kaulille. Het molenhuisje werd ter beschikking gesteld door de Heemkundige Kring. Oud medewerker van de buskruitfabriek Jaak Michels en koperslager Albert Vaesen brachten het verhaal van de buskruitfabriek en het koper.

Ondertussen gaven de molenaars van de Kauliller Molenvrienden een maaldemonstratie en vertelden over de molen en het leven van de molenaar. Ze mochten meehelpen om de zeilen te binden. De juffen van het derde leerjaar Jozette en Veerle vertelden over de Teuten in het dorp en tekende met de kinderen de molen. Het kadert in een project rond erfgoed en het dorp vroeger. Het prachtige weer en het zachte briesje zorgde voor een heerlijk voorjaarsgevoel en zacht draaiende wieken.

In de namiddag gingen de kinderen op bezoek in het Keizershof om van de vrouw des huizes de uitleg te krijgen over het oude gebouw en zijn functie door de eeuwen heen. Hoe het gebouw eeuwenlang een afspanning was voor voerlieden en hoe er geleefd werd. Een heel leerrijke dag met een heleboel informatie over Kaulille en het leven van onze voorouders. Na afloop werd alvast een afspraak gemaakt voor volgend jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio