1.800 kinderen tonen hun dansmoves in Genk

Print

1.800 kinderen tonen hun dansmoves in Genk

Genk -

1.800 Limburgse lagereschoolleerlingen zakten af naar de Limburghal in Genk voor het slotevenement van Let’s Go Urban Limburg. Na zes maanden van intensieve dansworkshops toonden kinderen wat ze geleerd hadden in een grootschalige urban dance battle.

“Het leukste vind ik het opkomen, omdat iedereen dan naar je kijkt!”

Let’s Go Urban (LGU) ging in 2008 in Antwerpen van start als de eerste urban dansopleiding in België. Twee jaar geleden werd samen met De Voorzorg de Limburgse afdeling opgestart. Dit jaar deden vijftien lagere scholen mee aan het scholenproject van LGU, goed voor 1.800 kinderen in de Limburghal. Eén van die scholen die op 3 april present tekende, was basisschool De Linde uit Borgloon.

Jarne, Bo en Björn zitten respectievelijk in het eerste, derde en vijfde leerjaar in De Linde. “We krijgen al zes maanden lang op dinsdag dansles van juf Sarah”, vertelt Björn. “Ik vind het erg leuk om les van haar te krijgen, want ze is heel behulpzaam. Als er iets niets lukt, kan je altijd bij haar terecht.” We zijn in ieder geval al snel onder de indruk van wat de kinderen allemaal kunnen.

Geen plankenkoorts

Tijdens de generale repetitie krijgen de kinderen nog enkele laatste tips. Bo zegt dat ze geen last heeft van zenuwen. “Het leukste vind ik het opkomen, omdat iedereen dan naar je kijkt”, zegt ze. Jarne is vooral fan van de muziek die ze gebruiken, ABC van de Jackson Five. “Ik vind het een heel tof nummer om op te dansen. We hebben onze kostuums ook zelf gemaakt.”, legt hij uit.

De ouders van de kinderen krijgen in de namiddag een live dansshow op hun bord. Stafmedewerkster Katerina Ourda zorgt ervoor dat het evenement op rolletjes loopt. “Het doel van dit evenement is dat ze op het einde van de dag met een grote glimlach op hun gezicht naar huis kunnen gaan. Het belangrijkste is dat de kinderen zich gewaardeerd voelen en het gevoel hebben dat ze iets bereikt hebben. We willen het scholenproject in de toekomst dus zeker nog vaak organiseren”, aldus Ourda.

Beleving staat centraal

Tijdens de repetities waren ook tal van randactiviteiten voorzien. Zo kon elke school nog een flashmob ineensteken met een van de danscoaches en kon er voluit gespeeld worden in de ‘speelhal’. De leerlingen konden er onder andere knutselen, cake versieren en spelletjes spelen in aanloop van de dance battle.

Deze zomer worden ook voor de eerste keer urban dance vakanties georganiseerd in samenwerking met vakantieorganisatie vibez. “Bij vibez staat de beleving van de kinderen centraal. Het aanbod circustechnieken wordt bijvoorbeeld gegeven in een echte circustent en we organiseren een voetbalkamp in Brazilië tijdens het WK”, vertelt Lore Abrahams, directeur Marketing van De Voorzorg.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia – Stef Vananderoye


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio