Help mensen in nood; breng uw kleding naar ’t Vincentje

Print

Help mensen in nood; breng uw kleding naar ’t Vincentje

Borgloon -

De Sint-Vincentiusvereniging heeft tot doel kansarmen uit eigen omgeving te ondersteunen.
’t Vincentje Borgloon heeft een oplossing voor al uw kleding. De lente is in het land, de kasten worden geruimd. Niet meer passende kleding, miskopen, kinderkleding, schoenen, beddengoed, enz.

zijn meer dan welkom.
Iedereen kan in de ‘t Vincentje-winkel aan minimale prijzen inkopen doen. De opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het aankopen van voedsel dat twee maal per maand uitgedeeld wordt aan behoeftigen uit Borgloon, Heers en Wellen. Ook de huur van het lokaal waar de voedselbedeling en verkoop van kleding plaatsvindt, verwarming, verzekeringen, …. worden hiermee betaald.
Kleding kan geleverd en gekocht worden op het Stationsplein 9A in Borgloon, op maandag en woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur. Giften zijn natuurlijk ook zeer welkom. IBAN: BE28 8508 3851 8720; BIC: SPAABE22
van Sint-Vincentiusvereniging, p.a. J. Pauly, Sassenbroekstr. 5, Broekom.
De 15 vrijwilligers van ’t Vincentje Borgloon danken u alvast voor uw hulp en steun.

9 april 2014. Drie kwartier voor de opening van ’t Vincentje staat er aan de deur al een 15 tal mensen te genieten van de lentezon. Binnen is het nog rustig. De acht aanwezige vrijwilligers zijn bezig met de voorbereidingen voor de voedselbedeling. Rechts in de grote ruimte is het bureau. Voorzitter Jeanine P. en Frans zijn er de hardgekookte gekleurde paaseieren aan het inpakken in zakjes. In de andere hoek zijn Margreet en Josée gekregen kleding aan het opruimen. Over de totale lengte zijn er rekken met keurig opgehangen kinderkleding, heren- en dameskleding. Er staan een salon en een tafel met veel stoelen errond. Achter het gordijn is de voorraadkamer, met drie grote tafels die overvol beladen zijn met etenswaren. In de keuken is Sabina aan het afwassen. Sommige vrijwilligers zijn al sinds vanmorgen in de weer met inkopen doen bij de bakker, beenhouwer, eierboer, poelier en het ophalen van voedsel bij de voedselbank.
14.00 u. Ondertussen is het al erg druk in ’t Vincentje. In de voorraadkamer stellen Jeanine H., Lutgarde en Maurice de voedselpakketten samen, rekening houdend met de samenstelling van het gezin. Cornflakes, melk, koffie, platte kaas, brood, spek, eieren, boter, soep, kippenbillen, rijst, rijstpap, wafels, speculaas, …. Te veel om op te noemen.
In ’t Vincentje is het een komen en gaan. Het gaat er gezellig aan toe. Er is overal beweging. Tussen de rekken worden de kleren gekeurd. Voor het bureau, waar men zich inschrijft voor het ontvangen van een voedselpakket, staat een rij bezoekers kletsend te wachten. Anderen zitten rond de tafel of in het salon gezellig te babbelen. Er wordt ook veel gelachen. Het zijn tevreden mensen die gepakt en gezakt terug naar huis keren!
16.30 u. Er werden vandaag 61 voedselpakketten uitgedeeld. De werktafels in de voorraadkamer zijn leeg. De tweedehandsboetiek liep goed vandaag. Moe maar content gaat iedereen naar huis.
Een dikke proficiat aan de vrijwilligers voor hun inzet!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio