FeMma kookavond: zoete lekkernijen en cadeautjes uit de keuken

Print
FeMma kookavond: zoete lekkernijen en cadeautjes uit de keuken

FeMma kookavond: zoete lekkernijen en cadeautjes uit de keuken

Lommel -

Femma-Barrier nodigde uit op “cadeautjes uit de keuken en zoete lekkernijen”.
Voor 14 Femma-leden mocht het eens iets anders zijn. Zij waren heel benieuwd wat deze avond te bieden had.

Ria, onze lesgeefster, lichtte onmiddellijk een tipje van de sluier.

Elke deelneemster mocht een culinair cadeautje maken. We hadden de keuze uit kruidenolie of kruidenazijn. We kregen een geprinte versie van de zoete lekkernijen die we mochten klaarmaken. De ingrediënten werden waar nodig toegelicht en sommige doorgegeven om te ruiken of om het etiket te bestuderen.
We verdeelden ons in 5 groepjes en namen elk een recept voor onze rekening. Nog eens goed lezen en dan aan de slag. Ingrediënten werden perfect afgewogen, eieren gesplitst en slagroom geklopt, de Tartelettes van Cigarettes Russes met ‘rozen en frambozen’ op smaak gebracht met likeur. Wanneer de gerechtjes in de oven stonden of in de koeling was het tijd om ons flesje te vullen. We konden kiezen uit verse en gedroogde kruiden, takjes tijm, plakjes citroen, sinaasappel… teveel om op te noemen. De gevulde flesjes waren allemaal heel origineel. Met een mooie strik er rond een ideaal geschenk, maar eerst 6 weken laten trekken.
Dan was het tijd om aan tafel te gaan. We proefden elkaars recepten en de stemming zat er goed in. Was er misschien een beetje te veel likeur gebruikt? Ja, smaken kunnen verschillen. De Femma’s namen voor manlief of de kinderen nog een soes, chocoladetruffel of marsepeinballetjes mee. Zo was ook het thuisfront tevreden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio