Veerpont in Uikhoven gratis voor inwoners

Print
Veerpont in Uikhoven gratis voor inwoners

Veerpont in Uikhoven gratis voor inwoners

Maasmechelen -

Sinds vorig weekend vaart de veerpont ‘De Jung II’ weer tussen Uikhoven en Geulle om vanaf mei tot oktober dagelijks de pendeldienst te verrichten. Na een experiment vorig jaar, waarbij de gebruiker één euro betaalde voor een overzet, wordt dit principe nu doorgetrokken naar de drie voetveerponten in het Maasland.

Echter, de eigen inwoners van de betalende gemeenten kunnen vanaf nu al gratis gebruik maken van de overzet. Op dit moment werkt toerisme Limburg in samenwerking met de gemeentebesturen een gadget uit om de controle mogelijk te maken.

Erik Kortleven, schepen van Toerisme in Maasmechelen: “Het betaalexperiment leerde ons dat de toerist bereid is een bijdrage van één euro te betalen. Dat principe wordt dus doorgetrokken naar alle voetveerponten. Voor de eigen bevolking hebben wij beslist om de veerpont gratis te laten varen. Dat lijkt ons ook logisch, aangezien zes gemeentebesturen (naast Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Kinrooi ook de Nederlands-Limburgse buurgemeenten) jaarlijks 7.350 euro bijdragen aan het veerpontengebruik. Voor veel inwoners van de Maasgemeenten zijn de veerponten meer dan een toeristisch project. Uit ervaring weet ik dat veel Uikhovenaren frequent een oversteekje maken naar Geulle om vrienden en familie te bezoeken en dat gebeurt ook omgekeerd."

“Interessant om weten is dat NV De Scheepvaart de plannen klaar heeft om in Uikhoven een nieuwe aanlegsteiger te bouwen. Die zal het in- en uitstappen voor de veerpontgebruiker veel comfortabeler maken. Ook het euvel van de laagwaterstand zal dit jaar worden opgelost. Vorig jaar kon de veerpont regelmatig niet varen door de ophoping van grind in de vaargeul, maar dit is verleden tijd. Hiermee wacht de toerist een zorgeloos en vooral belevingsvol fiets- en wandelseizoen in het Maasland”, besluit de schepen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio