Volwassenenonderwijs in Maasmechelen: de sleutel naar werk

Print
Volwassenenonderwijs in Maasmechelen: de sleutel naar werk

Volwassenenonderwijs in Maasmechelen: de sleutel naar werk

Maasmechelen -

Van 28 april tot 10 mei vindt in Maasmechelen de tiendaagse van het volwassenenonderwijs plaats. Dit netoverschrijdende initiatief laat werkzoekenden ‘proeven’ van het brede opleidingsaanbod dat er in onze gemeente is. Het is de bedoeling de deelnemers bewust te maken van de diversiteit aan opleidingsmogelijkheden én de meerwaarde van een goede opleiding als sleutel naar werk.

Geconfronteerd met het slechte nieuws van de vele bedrijfssluitingen, waaronder Ford en de toeleveranciers, hebben de centra voor volwassenenonderwijs (CVO), het centrum voor basiseducatie (CBE), het consortium voor volwassenenonderwijs (CVLN) en het gemeentebestuur van Maasmechelen nagedacht over een nieuwe manier om het brede opleidingsaanbod bekend te maken. Een goede opleiding met een certificaat of zelfs een diploma (secundair en/of hoger beroepsonderwijs) is immers de sleutel naar werk! Hieruit werd de 10-daagse van het volwassenenonderwijs geboren.

Tijdens deze 10-daagse kunnen werkzoekenden via openlesdagen een echte les meemaken. Met de cursisten kan men ervaringen uitwisselen en de leerkrachten staan klaar om meer uitleg te geven over de opleidingen. Op die manier krijgen de deelnemers een inzicht in de mogelijkheden die de verschillende opleidingen bieden voor een toekomstige tewerkstelling.

In Maasmechelen kan je een waaier van beroepsopleiding volgen, van gegeerde technische en ICT- opleidingen over Zorg, handels- en horecaopleidingen. Een breed talenaanbod geeft bijkomende troeven om in onze Euregio werk te vinden. Daarnaast kunnen vaardigheden opgefrist worden en zijn de cursussen ‘Nederlands tweede taal’ een uitgelezen kans om het Nederlands beter onder de knie te krijgen.

Deelnemen aan deze 10-daagse is gratis. Vooraf inschrijven is nodig.
Het volledige aanbod (programma) en meer informatie per opleiding vind je op www.maasmechelen.be/leren. Inschrijven kan ook via deze website.

Geen internet bij de hand? Maak gebruik van het gratis telefoonnummer 0800 99 735 (op werkdagen van 12.00 tot 18.00 uur)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio