'Lompste Gemeente' minstens één jaar 'Slimste Overtime Quizploeg'

Print
Tessenderlo -

Optima BBC organiseerde op vrijdag 11 april voor de derde keer haar Overtime Quiz. Een recordeditie, want zo maar eventjes 82 ploegen schreven zich in. Een bonte mix van doorwinterde quizploegen en gelegenheidsploegen tekende present voor stevig avondje vragen beantwoorden in Cultureel Centrum Het Loo.

Maanden voorbereidingswerk toonden zich in een stevige organisatie en puike digitale presentatie. De deelnemers kregen fotorondes, gezelschapsspelrondes en een massa themarondes in de maag gesplitst, goed voor een avondje quizplezier.

„De quizzers zijn goed bezig,” aldus tapper Albert Schellens tijdens de pauze. „Ik zie ze vanachter de toog stevig zweten op de vragen. De meeste vragen zijn goed te doen, maar ik moet ook toegeven dat er al wel eens een pittige kraker tussenzit. Gelukkige is er dieje presentator die met zijn zwoele stem de vragen goed stelt en af en toe wel eens een tipje geeft."

Tien rondes, 151 vragen, 4 uur, 1.800 bitterballen en 235 Duvels later kende de Overtime Quiz haar winnaar. Quizploeg „De Lompste Gemeente” - oh ironie - maakte amper 7 fouten en boekte zo verdiend een tweede overwinning op rij. Zij kregen uit handen van clubvoorzitster Brigitte Lauwers een beker, waarna de rijkgevulde prijzentafel wachtte. Net als alle andere ploegen konden ze kiezen uit tickets voor de Antwerp Giants, Putrock, Emotions festival Bilzen, concerten in de Muziekodroom, boeken, CD’s en vele prijzen en waardebons die gul geschonken werden Herenkleding In De Scheer, Trend, Hubo, De Fritz en andere winkels uit Tessenderlo en omgeving.

Hoofd van de jury Kevin Schellens blikte terug op een geslaagde editie: „We zijn echt trots op het grote aantal bezoekers vanavond. We hebben getracht om de quiz voor zowel quiz -als gelegenheidsploegen plezant te maken. Met een gemiddelde score van 66%, waarbij er amper 10 van de 82 ploegen licht onder de 50% scoorden, heeft iedereen vandaag alvast goed gepresteerd. Ik ben zelf alvast heel content van deze geslaagde avond en ga dat nog even vieren met een Duveltje en een portie bitterballen. Hopelijk mogen we volgend jaar opnieuw zo’n aantal deelnemers verwelkomen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio