Parochie Sint-Quintinus op kerkentocht naar Turnhout

Print
Parochie Sint-Quintinus op kerkentocht naar Turnhout

Parochie Sint-Quintinus op kerkentocht naar Turnhout

Hasselt -

Naar jaarlijkse gewoonte trok onze parochie op kerkentocht. Dit jaar stond de kaartstad Turnhout centraal.

Turnhout heeft een prachtig en pittoresk begijnhof. In de Heilig Kruiskerk in het begijnhof werd de eucharistieviering gehouden. Het thema van de dag was “God is onze hoop – God is harten troef”.

Voor die gelegenheid maakten de zesdeklassers uit Kindercampus De Boomgaard uit Hasselt een kunstwerk dat de 4 symbolen rond hoop samenbrengt; het anker, de regenboog, de vredesduif en natuurlijk het kruis.

Dit symbool stond centraal in de viering. Er werd dieper ingegaan hoe God “hoop” brengt in ons leven, maar ook hoe wij “hoop” en licht kunnen zijn voor anderen. In het begijnhof was er een Lourdesgrot aanwezig. Een Mariahulde mocht uiteraard niet ontbreken. Een grote kaars werd aangestoken voor alle deelnemers van de kerkentocht. Een bloemstuk siert nu de rotswand.

’s Middags trokken de hongerige magen van 120 bedevaarders naar het parochiecentrum van Turnhout. Daar mochten de mensen aanschuiven aan een broodmaaltijd met heerlijke koffiekoeken. Turnhout is hiervoor erg gekend. Tijdens de vrije tijd was de parochie Sint-Quintinus goed vertegenwoordigd op de vele terrasjes die Turnhout rijk is! Het was een gezellige bedoening.

In de namiddag werd de vesperdienst gehouden in de Sint-Pieterskerk dat erg gekend is voor zijn prachtige uit hout uitgesneden preekstoel. Naar jaarlijkse gewoonte werd een herinnering aan de uitstap meegegeven. Dit jaar was dat niet anders. Zo gaf Kerk en Leven aan iedere deelnemer een kaartspel cadeau.

De parochie wil van harte Kerk en Leven bedanken voor deze mooie geste! Onze bedevaarders kunnen na onze geslaagde kerkentocht verder in plezier verbonden zijn met elkaar. Bij God is eveneens gezelligheid troef.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio