Pupillen Blue start het nieuwe seizoen op rustige manier

Print
Pupillen Blue start het nieuwe seizoen op rustige manier

Pupillen Blue start het nieuwe seizoen op rustige manier

Zonhoven -

Het nieuwe baseballseizoen is van start gegaan. De pupillen Blue van de Sunville Tigers mochten de spits afbijten thuis in Zonhoven.

Zij ontvingen voor de eerste competitiewedstrijd Maastricht. Traditiegetrouw zijn de wedstrijden tegen Maastricht altijd spannende wedstrijden waarin op elk moment een wedstrijd alle kanten uit kan gaan.

Blue moest voor deze eerste wedstrijd nog wel een paar spelers missen, waaronder ook een paar zeer belangrijke spelers, maar lijkt ook dit jaar weer te beschikken over een aardige groep spelers. Blue is vorige seizoen kampioen geworden en heeft in de winter een viertal spelers zien doorschuiven naar de kadetten. De nieuwe spelers vragen wat tijd om het spel te leren kennen, om de nodige plays te maken en aan slag de bal goed te leren raken. Dit alles zorgt meestal voor een tragere start in de competitie.

Ook zaterdag startte de Tigers Blue op een tragere manier. Lange tijd zag het er naar uit dat er met het kleinste verschil verloren zou worden. Op de stevige pitching van Robin Francken wist Maastricht, met een home run, de eerste run van het nieuwe seizoen te scoren. Robin hield voor de rest de deur dicht tijdens de eerste twee innings. Maar ook de pitcher van Maastricht wist de Tigers kort te houden, ook al was dit vooral te wijten aan het gebrek aan slagkracht bij de Tigers. Bij verschillende spelers was de timing volledig off. Telkens werd er te vroeg geswingd of werd er geswingd op slechte pitches. Het duurde dan ook tot de 3de inning voordat de Tigers zelf konden scoren. Jarne Michiels en Pieter Teeuwen wisten op base te komen via de hit by pitch. Hits van Colin Ceyssens en Robin Francken zorgde er voor dat Jarne en Pieter konden scoren.

Mika Rosiers had vanaf de derde inning de pitching over genomen. Ook Mika startte sterk en liet geen run toe. In de vierde inning ging het echter even mis. Via een hit by pitch en drie hits, wist Maastricht 2 maal te scoren. Met nog tijd voor 1 slagbeurt, keken de Tigers op tegen een 2 – 3 achterstand. Opnieuw was het de hit by pitch welke er voor zorgde dat de Tigers iemand op base kregen. Nieuweling Jonathan Kuppers kwam op base en wist op een slag van Jarne Michiels de gelijkmaker te scoren. Pech aan de kant van de Tigers zorgde er uiteindelijk voor dat de 3 – 3 eindstand op het bord bleef.

Woensdag mag team Red het seizoen starten tegen de Nstars uit Neerpelt. De helft van het team Red zal vanaf het trainingskamp van de Little League in Mortsel naar Neerpelt reizen voor de wedstrijd. Of de vermoeidheid een rol zal spelen in dit duel, is de grote vraag.

Volgende zaterdag speelt Red de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Zij ontvangen de Sittard Condors. Blue reist naar Beek voor een wedstrijd tegen de Cheetahs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio