Zelfstandigen in Antwerpen

Open Brief aan Burgemeester Janssens, Schepenen en Gemeenteraadsleden,

Charles Van Heester - Antwerpen

Gedaan met "het" worstenbrood van Bakker Bruers, vorige week gedaan met Tearoom Locus tegenover de Boerentoren, vorig jaar gedaan met het "Allumeurkesgasthuis", enkele jaren gedaan met de meest prestigieuse heren-kledingszaak Van der Veken op de Meir en ik kan zo nog wel enkele tijd verder gaan.

Dit alles vervangen door Kruidvat, HEMA, HNM, BLOKKER, CASA, P&C, HUNCKEMOELLER en ook zo kan ik verder gaan.

Het verschik is uiteraard dat de laatste groep in zowat overal in west-europa een standaard-product (made in China) presenteert en dat de eerste reeks de door de marketeers zo fel bewierookte USP's (lees : "Unique Selling Point") die niemand ter wereld kan aanbieden.

Als onze progressief-uniformisten nu ook nog de fritkramen gaan "standardiseren", de vorm, kleur en afmetingen van de terras-zonnetenten streng reglementeren en de authentieke antwerpenaren misschien nog verplichten van een uniforme jeans en dito overgooier te dragen ( of waarom niet het modieuse Walter Van Berendoncks vuilnispersoneels-outfit ?) dan blijft er in laatste instantie nog "Den Engel", "Den Bengel" en "Bakkerij Goossens" over om van ons Koekestad een monotoon, uitgestorven middenstandskerkhof te maken.

In Frankrijk moet men sedert ettelijke jaren tien tot twintig kilometers rijden om een "authentieke" bakker of beenhouwer te vinden.

Als de moedige bakker Melis (Hoogstraat) die volgende week aan de heup geopereerd wordt ooit ook nog sluit dan kunnen wij onze pistoleetjes 's zaterdags meenemen uit de Carrefour, de Delhaize of Panis-vestiging.

Een geluk dat wij nog de tempel Van Noten hebben met zijn creatieve, sublieme etalages; wij kunnen er dan wel niet van smullen (en er zelf ook niet kopen) maar het geeft toch regelmatig een goed gevoel en wat moed om het verder vol te houden.

Het is natuurlijk niet multi-dinges waar wel echt authentiek Antwerps.

Wanneer subsidies voor deze laatste categorie zelfstandigen of moeten die eerst ook gaan zaalvoetballen ?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer