Guantanamo

Schitterend einde van 2005 : LIZIN gaat voor onbepaalde tijd naar Guantanamo !

Charles Van Heester - Antwerpen

Wij kunnen als vlaming moeilijk ontkennen dat Di Rupo ons een straf lesje geeft in "opkuisen van Augiusstallen"; Van Cau, "de maffieuse Consul" van Charleroi : weg. Gebroeers Happart, vorige week (met zijn medeweten ?) in LE VIF uitgescholden voor ongeneerde boeren, corrupte oplichters én op de rand af voor vlamingenhaters (stel je voor in een franstalig weekenduitgave !) : klaar om overboord te worden geworpen.

Een stelletje plaatselijke bestuurders al enkele weken gedumpt in de waals-politieke vergeetputten enz enz.

En nu gaat de (on)respectueuze senaatsvoorzitter, "op uitnodiging van Condi" als voozitster, lid, consulente of welke andere functie ook van een aantal internationale organisaties naar het zonnige Cubaanse eiland. Hoe Di Rupo dit nu weer geregeld heeft om de wekelijkse schandalenstroom van ons parvenu-madame "voorlopig te onderbreken" door haar naar een moslim-studie oord te sturen blijft gissen; misschien ligt een al dan niet opzettelijke foutieve vertaling van één van de Happarts aan de basis kwestie van de aandacht even van henzelf af te leiden evenals deze van hun - good looking - Francorchamps-lobbyiste.

Laat ons hopen voor alle Hoeienaars, alle walen, alle Belgische senatoren, zelfs de PS en uiteraard alle "transfer-vlamingen" dat zij er eventjes moge blijven.

Zij is er op haar plaats en wellicht met meer redenen dan de vele onschuldigen die er "in volle amerikaanse democratie" creperen.

Mocht dit niet lukken dan is er altijd nog het aards paradijs van Fidel om te inspecteren.

Arrogante, onbekwame sjoemelaars kunnen wij missen als kiespijn.