Driedaagse gym- en trampolinekamp in Rekem

Print

Driedaagse gym- en trampolinekamp in Rekem

Lanaken -

Als er één sportkamp je tijdens de paasvakantie in hogere sferen kan brengen, dan moet het wel dit trampolinesportkamp in Rekem zijn. Onder begeleiding van gediplomeerde begeleiders maakten de kinderen de hoogste en meest acrobatische sprongen. In dit springparadijs stond geen maat op adrenalinegehalte, noch op de tonnen plezier die ze beleven tijdens deze drie veerkrachtige namiddagen.

Op voorhand hadden zich 49 kinderen ingeschreven en de grote groep werd opgesplitst in vier kleine groepjes. Elk groepje doorliep in die drie dagen vier verschillende posten. Gaande van omnisport, plint en minitrampoline, grondturnen & brug en trampoline springen. De laatste dag werden de plint en minitrampoline vervangen door een evenwichtsparcours.

Op de eerste dag viel op dat de kinderen een beetje verlegen waren. Na omgekleed te zijn, was het snel even zoeken naar hun schoolvriendjes.
Onder begeleiding van turnkring De Hoop Rekem (Maaike Janssen, Jolein Weltz, Lars Beckers en Kelly Jacobs) werden zij bij hun eerste post geplaatst
en maakten ze kennis met hun eerste oefeningen.
Op de tweede dag waren de kinderen al duidelijk meer gewend. Papa of mama hoefde niet meer mee naar de kleedkamer. Na de aanmelding die vooraan in de hal van de sporthal gebeurde, zochten de kinderen meteen hun (nieuw) vriendje of vriendinnetje op.

Deze tweede dag doorliepen de kinderen de vier verschillende posten met aangepaste en nieuwe uitdagende oefeningen.
De laatste halve dag viel het op dat iedereen extra enthousiast was, misschien omdat er medailles werden uitgedeeld en iedereen zich hiervoor volop gaf. Ze waren dan ook moe, maar zeker voldaan en een beetje trots op hun prestatie tijdens deze driedaagse gym en trampolinekamp.

David Leone van de sportdienst Lanaken: "Op het einde van de voormiddag toen ik binnenkwam en al die rode bolle wangen op het gezicht van de kinderen zag, dacht ik 'Yes', die hebben 'allemaal' een mooie medaille verdiend.
Dan bedanken wij graag turnkring De Hoopuit Rekem voor wederom een fijne samenwerking en alle aanwezige begeleiders voor de goede afloop van deze mooie drie dagen en hopelijk melden zich straks een aantal aankomende kampioenen bij hen aan."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio