Wakasa stoomt Lommelse topchef’s klaar

Print

Wakasa stoomt Lommelse topchef’s klaar

Lommel -

Deze Paasvakantie strijken de Wakasa-jongerenkampen neer in het Huis van de Jeugd in Lommel. Wakasa geeft sinds jaar en dag kampen in en rondom Bolderberg en Bokrijk, maar vanaf dit jaar kunnen ook kinderen uit de buurt van Lommel aan deze kampen deelnemen.

De eerste durvers waagden zich aan de Wakasa kookkampen. De kinderen werden drie dagen lang ontvangen door de Wakasa-koks en leerden de lekkerste gerechten klaarmaken.

De eerste dag maakten de kinderen als voorgerecht worstenbroodjes. Het hoofdgerecht bestond uit macaroni met kaas en hesp, met als dessertje chocolade pralines. Op het einde van de dag mochten ook de ouders proeven van de kids hun kookkunsten en kregen ze de pralines mee naar huis. Althans de pralines die nog over waren.

Dinsdag was met Pasen in het vooruitzicht eitjesdag, met uiteraard vogelnestjes als ultieme paasfavoriet. Op de laatste dag maakten ze een picknickmand klaar. Daarin zaten de zelfgemaakte pizza’s, rauwe groentjes met cocktailsaus en lekkere citroenlimonade.

Maar er werd niet alleen gekookt. De kinderen knutselden een leuk vlindertje met vleugeltjes van druifjes en koekjes en stelden hun eigen kookboek samen met de receptjes van die week. Wanneer ze niet druk bezig waren met koken of knutselen, konden ze zich uitleven op de springkastelen.

Deze eerste editie was alvast een groot succes, volgende week kunnen de kleinste kindjes er terecht voor een heus Rode Ridder Kamp en gedurende de grote vakantie worden er nog verschillende themakampen georganiseerd. Wie volgende week nog geen leuke plannen heeft, kan nog met Wakasa naar de Ardennen voor een Back to Nature Kamp.

Alle info kan je terugvinden op www.wakasa.be, tijdig inschrijven is de boodschap!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio