Genker Mijnwerkerskoor steelt talrijke harten in Barcelona

Print

Genker Mijnwerkerskoor steelt talrijke harten in Barcelona

Genk -

Ze zijn terug in ons eigen landje, onze eigen provincie, in hun eigen stad. Het Genker Mijnwerkerskoor keerde inderdaad na een triomfantelijke concertreis naar Barcelona en omgeving terug naar 'de heimat'. Overladen met roem en eer. Want als er één ding duidelijk is en was, dan is dat zeker het gegeven dat de zangers en instrumentale begeleiders, stijlvol in hun blauwe pakjes genesteld, menig hartje hebben gestolen aan de 'Mediterraanse zee'.

Meegereisde pianist Willy Appermont en trompetvirtuoos Armand Steyfkens waren een duidelijke en absolute meerwaarde in het variante programma van het koor..

MONTSERRAT
"Als koor en als groep hebben we er een geweldige reis van gemaakt," benadrukt dirigent Luc Smets, vader van 'Jo en Koen' die het ook in de muziek zoeken momenteel.. (zie VTM) "Het is allemaal toch niet vanzelfsprekend dat je met een koor van 35 mensen acht dagen naar een vreemd land reist en daar dan gedisciplineerd en gemotiveerd voor het voetlicht verschijnt," geeft Luc nog mee.

Het Mijnwerkerskoor gaf een vijftal concerten in Barcelona en omgeving. Maar vooral het optreden in de beroemde La Sagrada Familia en in de even bekende Palais de music waren voltreffers. "Bijna 2.000 toeschouwers in de kathedraal, even zoveel in Montserrat..onvergetelijke momenten voor de hele groep," beaamt ook de gids van de reis Ronny Deroo.
Het verhaal Montserrat kwam tot stand dankzij de inspanningen van contactman Carlos die inspanning noch moeite spaarde om zijn plaatselijke contactpunten in te palmen. "Toch geweldig dat wij als gewoon 'mijnwerkerskoor' in die beroemde benedictijnenabdij van de Monestir de Montserrat ons programma mochten presenteren nadat het plaatselijke knapenkoor het voorprogramma verzorgde. Geloof me: dergelijke evenementen blijven ons eeuwig bij hoor," lacht Luc Smets.

Overigens was er vanuit het koor en de meegereisde dames ook een gemeend dankwoord voor ervaren chauffeur Jef die met ware klasse de meer dan zestig haarspeldbochten overwon vanuit Barcelona naar de rots van Motserrat. En niemand had schrik in de 14 meterlang luxe bus.."Wie met de angst zit, sluit gewoonweg zijn ogen....doe ik zelf ook hoor," grimlachte de busvoerder in zijn micro..


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio