Kaat Vrancken vertelt over grootouders

Print
Kaat Vrancken vertelt over grootouders

Kaat Vrancken vertelt over grootouders

Genk -

Het huisvandeMens Genk biedt op maat gemaakte plechtigheden, een verscheiden aanbod aan activiteiten en een luisterend oor aan iedereen die daar nood aan heeft. Hierdoor komen de vrijzinnig humanistisch consulenten met een gevarieerd publiek in contact, wat een rijkdom aan ervaringen en verhalen oplevert.

De consulenten zijn er nooit aan toegekomen om deze verhalen te verzamelen in een boek, maar wie dat wel deed, is Kaat Vrancken. In haar boek ‘Grootouders’ bundelde zij de getuigenissen van 21 grootouders, die haar over de bijzondere band met hun kleinkinderen vertelden. Tijdens de lezing ‘Grootouders’ gunde zij het publiek een blik achter de schermen en legde ze uit hoe dit boek tot stand kwam. Ze vertelde eveneens over de band met haar eigen ‘bomma’, van wie ze de liefde voor het lezen erfde. Leuk extraatje was de aanwezigheid van een van de oma’s die deel uitmaakte van de vele verhalen opgenomen in het boek.
Katrien Stynen, vrijzinnig humanistisch consulent: “De deelnemers waren bijna allemaal grootouders. Zij konden zich herkennen in de uitspraken die de grootouders uit het boek van Kaat Vrancken aanhaalden. Er ontstond regelmatig een geanimeerde discussie over welke grootouderrol voor hen het meest paste. Ze wisselden tips uit en staken elkaar, indien nodig, een hart onder de riem. Dat grootouder zijn niet altijd even eenvoudig is, werd al gauw duidelijk uit de getuigenissen van de aanwezigen.”

Wil u over dit of een ander onderwerp praten met een vrijzinnig humanistisch consulent?
Gewoon even telefoneren naar het huisvandeMens Genk (089 / 51 80 40)!

Meer informatie: www.deMens.nu of in het huisvandeMens Genk, Bochtlaan 16 bus 6, 3600 Genk (Tel 089/51.80.40; e-mail Genk@deMens.nu).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio