Boy George exclusief op Genk on Stage

Print
Boy George exclusief op Genk on Stage

Boy George exclusief op Genk on Stage

Genk -

De Britse artiest Boy George komt op vrijdag 27 juni naar Genk on Stage. De frontman van Culture Club komt zijn nieuwste album ‘This Is What I Do’ voorstellen op de Main Stage. “Het is het enige Belgische festival dat hij deze zomer aandoet”, vertelt de organisatie trots.

De stad Genk heeft Boy George kunnen boeken voor een exclusief concert op de main stage tijdens het driedaags stadsfestival Genk on Stage. Tanith Van Damme van de dienst Evenementen kan het amper zelf geloven: “We hebben niet echt iets speciaal moeten doen om hem geboekt te krijgen. We hebben hem gewoon een financieel aantrekkelijk voorstel gedaan en hij heeft toegestemd”, zegt ze.

Boy George is al jaren een vaste waarde in het muzieklandschap. In de jaren 80 scoorde hij met zijn band Culture Club de wereldhits ‘Karma Chameleon’ en ‘Do You Really Want To Hurt Me’. Ook solo zit de flamboyante zanger al even mee met nummers als ‘The Crying Game’ en ‘Everything I Own’.

Nostalgische band

Schepen van Evenementen Erik Gerits kijkt alvast uit naar zijn doortocht op Genk on Stage. “We proberen een breed publiek aan te trekken door zo veel mogelijk gevarieerde en nostalgische bands boeken. Boy George is een grote naam die grote hits heeft gescoord en ik ben zeer tevreden dat we hem hebben kunnen strikken. Ik kan me voorstellen dat iedereen luidkeels zal meezingen met het aanstekelijke nummer ‘Karma Chameleon’”, aldus Gerits.

In oktober vorig jaar verscheen ‘This Is What I Do’, zijn eerste soloplaat sinds achttien jaar. De Britse krant The Guardian noemt het ‘de comeback van het jaar’. Daarvoor was Boy George een hele tijd persona non grata. Pas in 2010 werd George, na gerechtelijke problemen, uitgenodigd door topproducer Mark Ronson om de vocals te verzorgen voor ‘Somebody To Love Me’. Hierdoor kwam hij weer in de schijnwerpers en leerden jongeren hem kennen via de alternatieve radiozenders. In hetzelfde jaar stond hij ook in het Antwerpse Sportpaleis voor de Night of the Proms.

Karma Karma Karma Chameleon

George gaf vanavond een concert in de Ancienne Belgique in Brussel. Gisteravond stond hij nog in Tilburg, waar hij ook kort even stil stond bij het overlijden van Peaches Geldof, de dochter van Boomtown Ratszanger Bob. George droeg het nummer Bow Down Mister aan haar op.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio