Nieuwe sporthal ontvangt fusietornooi curvbowl

Print
Nieuwe sporthal ontvangt fusietornooi curvbowl

Nieuwe sporthal ontvangt fusietornooi curvbowl

Maaseik -

Het jaarlijks fusietornooi curvbowl voor de deelgemeenten van Maaseik vond dit jaar voor de eerste maal plaats in de gloednieuwe sporthal van Neeroeteren waar de plaatselijke club 'Onder Ons' haar thuisbasis heeft. Het tornooi werd georganiseerd door de sportdienst van de stad Maaseik.

De verantwoordelijke, Peter Germeau, was persoonlijk aanwezig om samen met de voorzitter van 'Onder Ons', Jos Billen, alles in goede banen te leiden.

29 sportieve senioren waren op de uitnodiging van de stad Maaseik ingegaan en tekenden dan ook present vanaf 13 uur. Een half uurtje later werden de inschrijvingen afgesloten en kon de strijd om de medailles beginnen. De eerste minuten gebeurde dat in stilte omdat men de capaciteiten van de andere ploegen wilde aftasten, maar al gauw barstte het gewone maandagnamiddag lawaai los.

Ieder half uur werd van locatie gewisseld zodat alle ploegen op de verschillende matten, die toch wel ieder hun eigen “loop” hebben, aan bod konden komen. Dit garandeerde een eerlijk verloop van de wedstrijd. Langzaam maar zeker liep de temperatuur in de nieuwe sporthal op en tegelijkertijd kon men aan de commentaren horen welke ploegen nog in de running waren voor de trofeeën. Toen de klok half vier sloeg, was het moment aangebroken om de wedstrijden te beëindigen.

Vele helpende handen, een toffe club waardig, zorgden ervoor dat al het materiaal in een mum van tijd in de voorziene kisten werd opgeborgen. De heer Germeau ging dan, als verantwoordelijke van de sportdienst Maaseik , over tot de prijsuitreiking hierbij gesteund door Jos Billen. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen, kon men ook geen teleurstelling bespeuren op de gezichten van de ploegleden die onderaan gerangschikt werden. Zij straalden dezelfde voldoening uit als de winnende leden. Na een korte toespraak van de sportverantwoordelijke mochten de winnaars uit handen van Peter Germeau ieder een gouden herinneringsmedaille in ontvangst nemen en dit onder algemeen applaus van alle deelnemers. Dan was het hoog tijd voor een verfrissing en een lekker stuk vlaai. Hiervoor begaf iedereen zich naar cafetaria 'Den Aftrap' .

Alle deelnemers uit de fusie Maaseik konden terugblikken op een fijne sportieve namiddag. Het succes van het fusietornooi, de sporteldag of het intergemeentelijk sporttornooi vloeit niet voort uit de drang om te winnen maar wel uit die van het samen sporten. Proficiat aan de verantwoordelijken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio