Loonse jogging loodzwaar door nieuw parcours

Print

Loonse jogging loodzwaar door nieuw parcours

Borgloon -

Zondag was de centrum van Borgloon afgesloten voor de doortocht van de 27ste Loonse Jogging. Na enkele jaren plantagekilometers kozen de organisatoren weer voor een doortocht door het centrum. De hoofdwedstrijd (10km) leverde 4 ronden spektakel maar de atleten vonden het loodzwaar.

Ook de heersende wind maakte deze wedstrijd tot een zware beproeving voor de 160 vertrekkers. De overwinning was internationaal getint daar de Ethipieër Bimir Belayneh met de zegeruiker aan de haal ging. Hij klopte in een lange spurt de wederoptredende Kenis Ruben (uit Kortessem afkomstig).Bij de dames stond er geen maat op Hilde Kippers die kilometers kwan proeven met het oog op een naderende voorjaarsmarathon. Ook de jeugd had reeds van de Loonse kilometers genoten tijdens de diverse jeugdwedstrijden. Tussenin was er de 5km jogging waar de overwinning naar de Waalse Marichal Pierre ging.
Tijdens de prijsuitreiking werden de eerste Loonse lopers ook in de bloemen gezet : de ruiker ging naar Frankenne Linda en bij de heren Feytons Johan. De organisatoren waren achteraf zeer tevreden over de parcourswijziging alsook over de organisatie zelf ook al waren er een aantal atleten minder dan vorig jaar. Misschien lagen de bloesemtochten, Ronde van Vlaanderen of de paasvakantie hier de oorzakende factor.
Maar geen nood , volgende jaar komt er zeker een 28ste editie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio