Hij was een smikkelaar...

Print

Hij was een smikkelaar...

Hamont-Achel -

Vorige week trokken de dames en heren van KWB-Hamont met de fiets de grens over naar het Smokkelmuseum in Budel. Stipt om twee uur werden we door Toon van Cranenbroek hartelijk ontvangen in het Buuls, door ons Hamontenaren beter verstaanbaar dan het 'Neejderlands'.

Op een gemoedelijke en interactieve manier werden we rondgeleid langs de uitgestalde voorwerpen van de na-Napoleontische tijd zeg maar, tot de smokkel van sigaretten, en erger nog die van drugs in de huidige tijd. Iedereen had vroeger blijkbaar al eens de grens overgestoken om contrabande heen ofwel terug mee te brengen. De commiezen, pungels, uitkijkposten, verstoppen, spullen weggooien om sneller te kunnen vluchten passeerden de revue. Iedereen droeg zijn steentje bij.

Tegen vier uur moesten we noodgedwongen afronden. We zijn met zijn allen het restaurant van het Schepenhuis binnengegaan om een koffie, thee, iets fris of een echte Buulse Capucijn te drinken.

Onder prachtig weer en met de oostenwind in de rug keerden we terug naar huis. Zo dicht bij en zo interessant had niemand durven vermoeden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio