Twee voor twaalf voor DKV VTO Opglabbeek in 1ste Provinciaal

Print

Twee voor twaalf voor DKV VTO Opglabbeek in 1ste Provinciaal

Opglabbeek -

In de race voor het behoud in 1ste provinciaal was het 2 voor 12 voor DKV VTO Opglabbeek. Met een laatste wedstrijd tegen koploper Kivola Riemst B was het voor DVK VTO Opglabbeek een must om de thuiswedstrijd tegen Sparvoc Lanaken te winnen. Sparvoc wilde, na een mindere start, het seizoen in schoonheid afsluiten op een derde plaats, een trapje hoger dan rivaal Uvoc Uikhoven.

De thuisploeg kon al vlug een achterstand (2/3) ombuigen na een lange rally, niet de laatste in de wedstrijd, naar een voorsprong (8/7). Toen Sparvoc een eerste kloof sloeg, was het tijd voor de DVK VTO-coach Peeters om zijn dames toe te spreken (11/15). De thuisploeg kon naderen tot 13/16, na een killerblok van Sofie Stienaerts, toch was het Sparvoc dat de kloof uitdiepte tot 13/18. Een vechtend Opglabbeek kwam in het voetspoor van Sparvoc (18/19), het laatste puntje bleef echter uit. Zo konden de dames van Sparvoc vlotjes afstevenen naar setwinst (20/25), met een ace van Wendy Vandebosch.

Beide ploegen bleven voor iedere bal gaan, wat mooie lange rally’s opleverde. DKV domineerde de beginfase van de tweede set en liep zelfs uit tot 10/6 en 16/12. Na de tweede technische time-out viel het helemaal stil bij de thuisploeg. Sparvoc kwam terug op gelijke hoogte bij 19/19, een lange rally bezorgde de thuisploeg weer een voorsprong (20/19). Een opslagbeurt van Sarah Willems, bezegeld met een ace, bracht Lanaken in het zicht van setwinst (20/22). Sparvoc-coach Michel Paulissen kreeg het nog warm toen zijn dames de setbal 21/24 niet benutten maar Sofie Nelissen bracht verluchting met het laatste punt (23/25).

Ook in de derde set kon de thuisploeg bouwen aan een voorsprong (6/1), na een opslagreeks met ace van Miek Gevers. Een voorsprong die door Sparvoc puntje per puntje werd weggewerkt (6/6). De dames van Opglabbeek bleven in het spoor van Sparvoc tot 11/11, maar moesten afhaken na de opslagbeurt van Kimberly Kovac (15/20). Opslagen van Annemart Paredis brachten DKV terug in de wedstrijd (19/21). Sparvoc stond weer als een rots in de branding tijdens de cruciale punten, waardoor deze set ook nu naar de bezoekers ging (20/25).

Voor DKV VTO zal het nu moeilijk worden om een verblijf in 1ste Provinciaal te verlengen. Sparvoc Lanaken kan nog scherprechter worden in het kampioenschap. Zij ontvangen HVC Helchteren A, tweede in de stand, dat de 3 punten nodig heeft om Riemst voorbij te steken. Riemst mag dan geen punten sprokkelen thuis tegen DKV VTO Opglabbeek.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio