Go! De Sprong speelt buiten

Print
Go! De Sprong speelt buiten

Go! De Sprong speelt buiten

Maaseik -

Nog nooit van de Buitenspeeldag gehoord? Dan zat u de laatste jaren op een andere planeet. Want de Buitenspeeldag vond al voor de zevende keer plaats. Op woensdag 2 april vond in Vlaanderen de Buitenspeeldag plaats, een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse Overheid.

De drie televisiezenders gingen die dag van 13 tot 17 uur op zwart.

Maar niet alleen deze televisiezenders... Ook in GO! De Sprong was het donker in de klassen van het eerste en het tweede leerjaar. Waar waren al die kinderen? Allemaal zieke kindjes? Geen zin om naar school te komen? Juf Elke, juf Linda, juf Jessie en juf Marie sloegen de handen in elkaar om er een onvergetelijke dag van te maken. Zij organiseerden een dag met allerlei actieve buitenactiviteiten waarin alle kinderen hun energie kwijt konden.

De kinderen speelden met de parachute, in het bosje, gebruikten steps, rollerskates... Al het buitenspeelgoed dat je niet kunt meenemen naar school, stond ter beschikking van alle kinderen.

Een en al plezier en alleszins geen reden om in de klas te blijven... En de kinderen leerden ook dat buiten spelen en sporten niet alleen leuk maar ook gezond is!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio