Auteur Jose Beumers boeit lezers

Print
Auteur Jose Beumers boeit lezers

Auteur Jose Beumers boeit lezers

Voeren -

Jose Beumers, dramadocente en auteur van meerdere theaterstukken, heeft twee dagen auteurslezingen gehouden in de bibliotheek van Voeren. Zelf bezit ze de rijkdom om te mogen samenwonen met acht honden en drie paarden.

In deze tijd van natuurrampen, dierenmishandeling en milieuproblemen is het belangrijk om kinderen bewust op te voeden en verantwoordelijkheid en respect te leren.

Niet alleen respect voor mensen maar ook voor de natuur en dieren. Dit komt aan ’t bod in haar boek. “In het deel Otsjo en het Windekind komen we erachter dat Moeder Aarde ziek is. De dieren weten dit, maar mensen schijnen helemaal niet zo slim te zijn. Want geen respect hebben voor Moeder Aarde is heel erg dom. Zoals Mini de mier zegt: “ en wat ze niet snappen is, dat als ze Moeder Aarde vergiftigen, dat ze dan zelf ook geen plek meer hebben om te leven.” Jose amuseerde tijdens de verschillende lezingen in totaal meer dan 200 kinderen van 8 tot 12 jaar. Alle jongeren waren laaiend enthousiast en zijn nu reeds aan het uitkijken naar het derde boek dat op het einde van dit jaar verwacht wordt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio