Superdag voor kinderen Basisschool Domino Genenbos

Print

Superdag voor kinderen Basisschool Domino Genenbos

Lummen -

Op vrijdag 4 april beleefden de kinderen van Basisschool Domino Genenbos een dag om nooit te vergeten.

Het begon allemaal ’s morgens vroeg. De kinderen die door de schoolpoort stapten, ontdekten dat de paashaas heel wat eieren verstopt had. Om 8.

45 uur, toen iedereen klaar stond om te rapen, vloog er plots een groot paasei over de speelplaats. De kinderen keken verbaasd toe. Tot er plots paaseieren en confetti uit het grote paasei vielen. Gejuich steeg op en iedereen kreeg de kans om eitjes te rapen. TVL filmde alles en enkele kinderen mochten iets vertellen voor de camera.

Het lager vertrok nadien naar de kerk voor een viering die door de juf en de kinderen van het derde leerjaar voorbereid werd.

Na de viering wachtte een volgende activiteit. Domino Genenbos ging de uitdaging van het Rode Kruis aan om drie opdrachten te vervullen. Wim Soetaer en een vertegenwoordiger van het Rode Kruis stonden klaar om na te gaan of we de award binnen zouden halen. De eerste opdracht was om de school rood te kleuren. De vele rode ballonnen, rode hartjes op de ramen, kinderen en juffen in het rood gekleurd volstonden om te slagen. Het liedje ‘Bloed geven, doet leven’ uit volle borst gezongen door alle kinderen, werd de tweede geslaagde opdracht. De derde opdracht was de moeilijkste. We moesten 40 nieuwe bloeddonoren vinden. Met de hulp van alle kinderen slaagden we op de valreep. We haalden er 41. Als beloning kregen we een award en genoten we van een miniconcert van Wim Soetaer. Dank je wel aan alle mensen die zich registreerden voor onze school!

Alsof dat nog niet genoeg was, vertrokken in de namiddag een aantal klassen naar het jeugdconcert in Beringen. Domino Genenbos zette vrijdag op een geslaagde manier de paasvakantie in.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio