BS De Driehoek oefent voor het Kinjer-OLS

Print
BS De Driehoek oefent voor het Kinjer-OLS

BS De Driehoek oefent voor het Kinjer-OLS

Bocholt -

Het vijfde leerjaar van de basisschool De Driehoek uit Bocholt neemt voor de 2de keer deel aan het Kinjer-OLS, dat doorgaat op donderdag 26 juni in Grevenbicht Nederland, net over de Maas.

Op deze dag zullen de deelnemende scholen uit Nederlands en Belgisch Limburg het tegen elkaar opnemen en strijden om 't Ummeke te winnen.

Het Kinjer-OLS is vooral een gezellig schuttersfeest voor de kinderen, de begeleidende schutters en natuurlijk voor de ouders en grootouders, die de kinderen een hart onder de riem komen steken!

Bij deelname aan Kinjer-OLS gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. Zo helpen ouders en grootouders mee met het maken van uniformen, trommels en zoveel meer. Maar ook bij de leerlingen en de leerkrachten komt er heel wat creativiteit aan te pas.

Intussen kregen de leerlingen op maandag 24 maart als voorbereiding een les over wat de schutterswereld inhoud. Deze les werd gegeven door een schutster van de schutterij St.-Laurentius. Op een eenvoudige manier maakte de kinderen kennis met dit cultureel onderdeel.

Op maandag 31 maart ging het pas echt van start met een eerste schietoefening met de windbuks in de eetzaal van de school, de eerste trommelles en stapoefening, dit onder begeleiding van enkele ervaren schutters. Na de paasvakantie zullen er nog verschillende schiet- en stapoefeningen volgen in de school, maar ook aan het schietterrein van de schutterij St.-Laurentius Bocholt dat gelegen is in de sportzone Damburg. Daar leren de kinderen schieten met de windbuks zoals dat zal gebeuren op het Kinjer-OLS in Grevenbicht. Er is nog heel wat werk voor de boeg, maar tegen 26 juni is deze groep leerlingen omgevormd tot een prachtige kinderschutterij die Bocholt, de school en de schutterij hoog in het vaandel zullen dragen.

In de week voor het Kinjer-OLS zal de kinderschutterij een generale repetitie houden door enkele straten van Bocholt. De kinderen, de leerkrachten en de schutterij, gaan voluit om 't Ummeke naar Bocholt te halen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio