Buitenspeeldag in het Schelfheidebos

Print
Buitenspeeldag in het Schelfheidebos

Buitenspeeldag in het Schelfheidebos

De buitenspeeldag is jaarlijks het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving en openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving.In Geetbets sloegen de verschillende gemeentelijke diensten jeugd, sport, vrije tijd, milieu, de technische dienst en Natuurpunt de handen in elkaar. Er was een zeer uitgebreid aanbod rond natuur, sport en ontspanning op de terreinen van KSK Rummen en het Schelfheidedomein.

Tijdens een “laddercompetitie” kregen de verschillende groepen een aantal sportieve opdrachten. Onder begeleiding konden er ritjes gemaakt worden op paarden en pony’s. Naast het voetballen, zorgde het springkasteel, een schminkstand, de tekentafel, allerlei volksspelen en het natuurspel voor een goed gevulde ontspannen en leerrijke namiddag in de groene en zonnige omgeving van het Schelfheidebos. Meer dan honderd kinderen keerden moe en voldaan omstreeks 16u huiswaarts.

Hopelijk was deze buitenspeeldag geen eindpunt maar is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen bij onze jongeren in onze mooie en landelijke gemeente.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio