Fotoclub van KWB Mechelen-aan-de-Maas viert haar 5-jarig bestaan

Print

Fotoclub van KWB Mechelen-aan-de-Maas viert haar 5-jarig bestaan

Maasmechelen -

De fotoclub van KWB Mechelen-aan-de-Maas vierde vorig weekend haar 5-jarig bestaan. De fotoclub bestaat uit een vaste kern van 18 leden, die maandelijks bijeenkomen. Tijdens deze bijeenkomsten worden allerlei aspecten van de moderne fotografie besproken, onder andere de techniek van digitaal ontwikkelen, het bekomen van een goede compositie, de juiste belichting, timing van zonsopgang en zonsondergang, etc.

Persoonlijke kennis en ervaring wordt uitgewisseld in een gezellige sfeer, hetgeen perfect kadert in de visie van KWB om onderlinge sociale contacten te bevorderen.

Elke maand wordt gekozen voor een bepaald thema, iedere fotograaf levert omtrent dit thema 5 werken af, die besproken worden en waaruit vervolgens de beste foto gekozen wordt. De verkozen thema-foto’s kunnen bekeken worden op de website van KWB.

Ter gelegenheid van de lustrumviering van de fotoclub organiseerde het bestuur een fototentoonstelling in het Sociaal Huis van het OCMW.
Gedurende de maanden april en mei worden 65 prachtige foto’s van 13 leden van de fotoclub geëxposeerd. Iedere fotograaf maakte een keuze van vijf werken uit het ruime eigen repertorium.
De kunstwerken zijn te bezichtigen op de 2de verdieping van het Sociaal Huis op alle werkdagen tijdens de kantooruren (behalve donderdagnamiddag).

Tevens werd een foto-wedstrijd uitgeschreven rond het thema 'het mooiste plekje in je dorp/stad in het ochtendgloren'. Ieder Limburgs KWB-lid kon 2 werken aanleveren en die werken werden beoordeeld door de vakkundige externe juryleden Luc Machiels en zoon Mark.

Drie werken werden bekroond met een mooie prijs. De 1ste prijs werd toegekend aan Nicole Maes, de 2de prijs aan Fons Crijns en de 3de prijs aan André Cosemans. De laureaten mochten tijdens de openingsreceptie hun prijs in ontvangst nemen (zie foto) bij een enthousiast applaus van het talrijk aanwezige publiek.

KWB houdt eraan de sponsors van de mooie prijzen van harte te bedanken;de prijzen werden geschonken door Tanja Imbornone (schepen van Financiën en kantoorhouder AXA) , Ivan Coene (voorzitter van de Gezinsbond Eisden Tuinwijk) en Ria Sabo(Voorzitter ACW Maasmechelen).

Voorzitter van KWB, Georges Houben sprak mooie woorden van dank uit aan het adres van de aanwezige OCMW-voorzitter Erik Ver Berne en OCMW-secretaris Albert Peters en bedankte ook het personeel van het OCMW voor de gastvrije ontvangst en de spontane hulp bij de organisatie van de tentoonstelling en de openingsreceptie.

OCMW-voorzitter Erik Ver Berne benadrukte in zijn toespraak het belang van KWB als een warme sociale vereniging en loofde de belangeloze inzet van de vele vrijwilligers.

De openingsreceptie duurde nog enkele uurtjes en verliep naar KWB-gewoonte in een gezellige, goedlachse en optimistische sfeer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio