thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

59ste Internationale Carnavalstoet van K.v De Waterratten trekt massa volk naar Kotem.

De weergoden waren alle Kotemnaren en alle feestvierders zeer goed gezind, de zon was immers van de partij op de 59ste Internationale Carnavalstoet van K.v De Waterratten van Kotem. Het moet gezegd worden, De Waterratten weten hoe ze een carnavalstoet moeten organiseren.

jos collas

Deze stoet was heel mooi nog voor hij begon, een massa volk kwam afgezakt naar het kleine Maaslands dorpje Kotem. Je moest buiten de kleinen dorpskern je auto al parkeren, maar dat stoorde de bezoekers niet. Met de drie carnavalskleuren om hun hals en op hun hoofd trokken ze met een brede glimlach naar de dorpskern.

Aan café Ponderosa kon je niet meer binnen maar met dit mooie weer stoorde dit de bezoekers niet. Zij dronken graag hun pintjes buiten in de zon en ook op andere straten hadden de bewoners biertentjes opgesteld, ja zelfs met barbecues.

Iets na 14 uur trokken de iets meer dan 70 praalwagens en groepen op gang. Je zag op de gezichten van de deelnemers dat ze er een zeer groot plezier in hadden en dit sloeg natuurlijk over naar de toeschouwers. Prins Jean II, Prinses Karin I en Jeugdprins Bryan I waren in de wolken met zo'n prachtige stoet en gooiden met gulle hand al het snoepgoed naar de toeschouwers. Na de stoet was het nog feest in de tent en aan café Ponderosa en dit tot de late uurtjes.

Volgend jaar wordt voor de 60ste keer de Internationale Carnavalstoet georganiseerd. Wedden dat dit een zeer groot feest wordt. K.v De Waterratten weten immers hoe ze een feestje moeten bouwen.

Alle foto's van deze stoet kan je bezichtigen op Facebook fotopagina / Photography Collas Jos.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio