Tweede Multimovejaar loopt ten einde

Print
Tweede Multimovejaar loopt ten einde

Tweede Multimovejaar loopt ten einde

Hasselt -

Voor de jongste garde van tafeltennisclub Herckenrode loopt het seizoen bijna op zijn laatste benen, met het einde van het Multimoveseizoen dat nadert.

Voor het tweede jaar was Herckenrode een van de sportclubs die mee in het pilootproject Multimove van de Vlaamse Sportfederatie stapten.

Onder begeleiding van een vijftal monitoren werd aan meer dan 30 jonge kinderen tussen 3 en 8 jaar bewegingsleer gegeven. Een bende jong geweld leerde een seizoen lang de 12 bewegingsvormen aan: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

Bedoeling is om kinderen al van jongs af aan vertrouwd te maken met sport in het algemeen, en met de werking van een sportclub in het bijzonder.

Op 10 mei vindt de laatste Multimovetraining van dit seizoen plaats, maar ook volgend jaar vanaf september wordt er weer volop gesport door de jongsten van Herckenrode, elke zaterdag van 10 tot 11 uur.

os: Een dertigtal kinderen kreeg op Tafeltennisclub Herckenrode een seizoen lang bewegingsleer onder begeleiding van monitoren van de club.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio